Schaakclub Santpoort

Het is een goed jaar voor SC Santpoort het eerste en tweede waren al kampioen, het vierde werd het afgelopen vrijdag en het derde werd gedeeld eerste in het bomvol Polderhuis. Dit is een unicum en een absoluut hoogtepunt voor de club.

 

Het derde speelde tegen het al gedegradeerde Wijker Toren 6, er moest nog wel gewonnen worden om in ieder geval te eindigen als de beste nummer twee. Wim Dijkman gaf het goede voorbeeld en speelde zijn tegenstander vanuit de opening van de mat en haalde hiermee 5,5 uit 7 en werd hiermee topscoorder van het derde! Klasse Wim.

 

Cheryl Looyer die de zieke Rob Buschman verving, had zich geplaatst voor het WK voor E-junioren meisjes en liet zien over schaakkwaliteiten te beschikken en haalde snel het tweede punt binnen.

Rob de Roode wist eerst een pion te winnen en eigenlijk kwam daarna zijn winst geen moment meer in gevaar 3-0.

 

Daarna was het Ronald Hoekstra die zich verslikte, wat een kwaliteit koste, speelde nog een tijd door loerend op een kansje, maar moest uiteindelijk opgeven 3-1. Ouker de Jong stond een pion voor, maar kwam in een eindstand terecht die niet meer te winnen was 3,5-1,5.

 

Daarna was het de bijna altijd trefzekere Henk die met van alles en nog wat bezig was maar niet met schaken, misschien kwam het omdat hij de volgende dag jarig was, maar dan hoef je zelf natuurlijk geen kado's weg te geven 3,5-2,5.

Het werd nog spannend, Bert Stangenberger stond beter maar had weinig tijd en bij Hans Kors was nog onduidelijk. Bert zette zijn tegenstander steeds meer onder druk en een fout van zijn tegenstander maakte gelijk een einde aan de partij en de promotie was zeker gesteld 4,5-2,5. Hans Kors liet met een mooie combinatie zijn tegenstander duizelen, hij kon zich niet meer bewegen en ging daardoor in een verloren stand door zijn tijd 5,5-2,5 , toch nog een grote overwinning.

 

Gedeeld eerste en gepromoveerd naar de tweede klas, we mogen meer dan tevreden zijn! Alle zwart spelers wonnen hun partij?!

 

Het vierde heeft het afgelopen seizoen vriend en vijand verbaast, het had aan een gelijkspel tegen het Saende 6 genoeg om kampioen te worden. Het team loopt over van het talent.

 

Kopman Dave Looyer die tot nu toe alles had gewonnen, moest voor het eerst dit seizoen zijn hoofd buigen. Maurits van Rees en Mick Mulder kwamen niet verder dan remise en mochten daar niet ontevreden mee zijn, de bovenste 3 namen hadden ook al ingevallen in het derde en alle 3 wonnen zij toen hun partij! Nog dank daarvoor!

 

Sjoerd Haver is dit seizoen niet te verslaan en wist al zijn partijen te winnen, hij oefent zeker veel met zijn broers.

Bastiaan Eisses wist ook zijn partij te winnen zijn tegenstander dacht steeds heel lang na, maar het Paard van Bastiaan kwam ijzersterk binnen en uiteindelijk werd zijn tegenstander eraf gecombineerd.

 

Robin Anne Gravemaker leek een beslissende koningsaanval te hebben, maar deze sloeg niet door, uiteindelijk kreeg Robin toch het visje op het droge. Roelof Stikker speelde remise en haalde daarmee 6 uit 7 een meer dan uitstekend resultaat. Daan Koetzier kon het op bord 8 helaas niet bolwerken, maar de overwinning was een feit 4,5-3,5 alleen de bloemen ontbraken.

 

We zullen zien hoe jullie het volgend jaar in de derde klasse doen, maar een heel groot compliment is hier op zijn plaats.

Geef een reactie