Schaakclub Santpoort

Het sterke Wijker Toren uit Beverwijk kreeg nog voordat er één stuk was gespeeld een morele dreun, hun eerste bord speler Hol (1854) had zich voorbereid op Martijn de Roode en kreeg Gerard Swier voorgeschoteld.

Cheryl Looijer kreeg remise aangeboden van Joost Out. Cheryl kwam vragen of ze het aan mocht nemen, Joost keek me met grote honde ogen aan en zei dat ik niets mocht zeggen, kijk zelf maar Cheryl, Cheryl nam in volkomen gelijke stand de remise aan.

 

Gerard bood even later ook remise aan, voor mijn gevoel stond ik iets beter en stond bijna een half uur in tijd voor, na lang nadenken nam Hol het aan 1-1. Een gestolen halfje ik dacht het niet, maar ik was er wel blij mee!

 

Gijsbert de Bock speelde zijn opening snel, dat zag er goed uit, tot dat hij een vork kreeg op rij 2 waarbij allebei zijn torens in stonden??!! Gijsbert speelde onverstoorbaar door en wist op onvoorstelbare wijze de Dame van zijn tegenstander Meems te veroberen. Ik dacht op dat moment dat Meems letterlijk het loodje zou leggen en bood hem een glaasje water aan 2-1.

 

Ondertussen had Martin Bender met het 5e van Santpoort zijn eerste punt voor Santpoort gescoord, gefeliciteerd met jullie 5-1 overwinnning!

 

Wim Gravemaker stond niet echt lekker tegen de 84 jarige Rooi (1836) maar wist toch netjes remise af te dwingen 2,5-1,5.

Ger Kemper kreeg remise aangeboden van Wiemerink maar had een veel sterker paard en wist dit ook goed uit te spelen 3,5-1.5 dat zat er goed voor ons uit.

 

Richard Dietvors wist ook zijn vrijpion aan de overkant te brengen en stelde daarmee de winst voor Samtpoort veilig 4,5-1,5 

Nog 2 partijen te gaan Martijn en Henk Swier aan de borden 3 en 4, Henk ging in de slotfase onderuit en Martijn haalde a la Kamsky medogeloos het visje op het droge 5,5-2,5

 

Een uitzonderlijke goede prestatie, 2 gespeeld 2 punten en gedeeld bovenaan!

PROFICIAT !! 

Vrijdag 23 november uit tegen Chess Cool 3

Geef een reactie