Het gaat niet echt van een leien dakje met Santpoort 3, ook tegen KC/Spaarne 1 die met 2 invallers en zonder de sterke Ruber rat.1976 speelden, mochten we de handen dicht knijpen met een punt(je)!

Bij Hans Kors afgelopen dinsdag, ook al succesvol met het 2e team, konden de stukken na een klein uur alweer in de doos! Hans lijkt weer helemaal terug na zijn trouwen en verhuizing, gelukkig Hans is back!! Ronald Hoekstra die alá Piet Peelen met zijn been op een stoel naast zijn bord zat, dacht zo zijn tegenstander te intimideren, helaas ging dit ten kostte van Ronald zijn spel en speelde voor zijn doen afwachtend! Hij mistte de aangewezen zet e6! Niet lang daarna werd er besloten tot remise 1,5 – 0,5.

Topscorer Wim Dijkman trof de topscorer van het Spaarne, de sterke hr. de Haan. Een blunder kostte Wim een vol stuk en in dit geval ook de partij. Het stond weer gelijk 1,5 – 1,5. Rob Buschman zijn zwarte loper stond de hele partij buiten spel en ook de open lijn was voor zijn tegenstander. Het enige wat Rob kon doen was spartelen en afwachten op de genadeklap 1,5 – 2,5. Bert Stangenberger was te laat en toen hij goed en wel warm was, stond hij een pion en een zeeën van tijd achter. De altijd degelijke Bert zijn muur was gesloopt 1,5 – 3,5.

Ouker de Jong voor straf aan bord 1 met zwart moest tegen de hr Karwal 1863, de getergde Ouker was gelukkig scherp en had op het eind van de partij zijn tegenstander op zijn rug liggen, helaas kon Ouker net niet de genade klap geven en na een herhaling van zetten werd het hier remise 2-4. Ozden Tuna liet zich vrijwillig terug dringen en liet het spel over aan zijn tegenstander, net toen Ozden zich uit de wurggreep wist te ontworstelen en kwaliteit kon pakken, blunderde zijn tegenstander een vol stuk weg. Nog even nauwkeurig uitspelen en Ozden kon voor het eerst dit seizoen een heel belangrijk vol punt voor Santpoort laten bijschrijven 3-4.

Nu waren alle ogen gericht op Henk Swier die de bekende wedstrijdleider Joost Jansen trof, gelukkig is Joost beter in de regels dan in schaken, Gerard werd een aantal malen terecht gewezen. Zo mocht ik bij het noteren in de tijdnoodfase op de vraag van Henk hoeveel zetten nog niet zeggen hoeveel zetten er gedaan waren, dat mag pas als de vlag gevallen is?! Na de tijdnood werd de klok door Joost stil gezet om de zetten op het notatieformulier bij te werken, vandaar dat dat deze partij zo laat was afgelopen. Hij wist natuurlijk niet dat we het Polderhuis tot kwart voor 12 huren, dat is ook een regel. Gelukkig kon ik Joost terug pakken als hij te hard praatte, hij mocht natuurlijk helemaal niet praten.

Henk moest winnen voor een gelijkspel, gelukkig bleef Henk koel en wist hij met 15 man om het bord de juiste zetten te vinden en zette onze vriend Joost MAT 4-4

Bij een overwinning waren we al veilig nu zullen we tegen Aalsmeer weer alles uit de kast moeten halen, een gelijkspel is waarschijnlijk voldoende, maar we gaan natuurlijk voor de winst!