Schaakclub Santpoort

Na de promotie van verleden jaar heeft Santpoort 3 het in de tweede klasse meer dan uitstekend gedaan, met wat meer geluk had er zelfs nog een kampioenschap in gezeten!
Als teamleider schaam ik me een beetje dat we voor de 2e keer dit seizoen bij de verkeerde locatie stonden, bij KC werd gezegd bij het Denksportcentum langs het Spaarne, dat bleek achteraf niet te kloppen, nu dus maar googelen Schaakgroep Koedijk, had Gerard het adres van de voorzitter aangezien als speellokaal! 
  
Nadat we in de speelzaal kwamen zat Wim Dijkman in zijn eentje de eer van Santpoort hoog te houden, de klokken liepen reeds en de rest van het team begon met een kwartier achterstand, een goed begin …..  
 
Ouker de Jong aan bord 3 trof op papier de sterke tegenstander 1849 en rolde deze vanuit de opening op, een fantastiche prestatie en een lekkere oppepper 0-1. Ronald Hoekstra die tegen de vader van Brian Möllenkamp moest kwam niet lekker uit de opening, maar wist met een trucje een stuk van zijn tegenstander te winnen en daarmee de partij 0-2, bij Ronald is het alles of niets.
 
Gerard Swier kwam goed uit de opening, deed daarna misschien een aantal zetten teveel met zijn zwarte loper, om vervolgens daarna zijn witte loper weg te blunderen 1-2. Hans Kors speelde weer zijn geliefde opening en weer kwam hij winnend uit de strijd, ondanks zijn achterstand in tijd won hij op tijd, maar hij had de beslissende slag reeds geslagen waardoor zijn tegenstander niet zo'n moeite had met zijn nederlaag 1-3.
Rob Buschman stond een kwaliteit achter maar ramde met zijn Dame 3 pionnen van het bord en leek daarmee de winst veilig te stellen, helaas verzandde deze partij in remise 1,5-3,5.
 

Wim Dijkman had een pot remise op het bord getoverd, maar zijn tegenstander weigerde tot 3 maal toe een remise aanbod en besloot op de tijd van Wim te gaan spelen. Met nog 12 seconden op de klok werd de wedstrijdleider erbij gehaald hij besliste dat er door gespeeld moest worden, normaal hoor je ong. 2 min. voor de vlag valt te claimen, dan kan de wedstrijdleider mee kijken of er nog een winstpoging word gedaan. Dit wordt waarschijnlijk een reglementaire nul.
 
Bert Stangenberger die een meer dan goed seizoen achter de rug heeft nam ditmaal genoegen met remise 2-4. Henk Swier vocht op dat moment ook voor remise, hij kreeg een geweldige aanval over zich heen, leek via een omweg toch nog de genadeklap te geven maar gaf net als zijn vader zijn loper weg 3-4.
 
Zodra het weer het toelaat wordt de beloofde barbeque gegeven, maar eerst even lekker van het weekend schaken in Roosendaal en ….. een beetje cultuursnuiven! Volgens Hans schijnt er nog een museum te zijn met een dartbord;)

Geef een reactie