Schaakclub Santpoort

Een geheel vernieuwd Santpoort 3 moest aantreden tegen HWP 5, HWP 4 onze tegenstander van afgelopen seizoen was gepromoveerd als beste 2e!

Onze nieuwe kopman Martijn de Roode mocht tegen Ger Dekker een 1600 speler die opgeofferd werd aan bord 1 en dat al gelijk in de eerste ronde! Toch was het niet Martijn die als eerste uit was. Onze kerverse Nederlands kampioen Cheryl Looijer was niet onder de indruk van de omstandigheden of tegenstander en hakte Peter Zoetemeijer letterlijk van het bord met Txd7+! 0-2!

Gijsbert de Bock lied zich insnoeren maar stelde me gerust met de mededeling dat de eerste 8 zetten hetzelfde waren als tegen Buschman, daarna ging het berg afwaarts, Gijsberts zwarte loper kwam niet in het spel en zijn tegenstander beukte door het centrum heen 1-2. Richard Dietvors die alleen nog maar kampioenschappen met Santpoort heeft beleefd dacht hetzelfde als ik, hij wint op tempo, helaas hadden we het beiden verkeerd gezien er zat niet meer dan remise 1.5-2,5. Vrijwel tegelijk kwam Ger Kemper ook remise overheen met zijn tegenstander, Ger stond de hele partij iets beter maar net niet genoeg voor de winst 2-3. Invaller Wim Dijkman aan bord 3 met wit had 1 opdracht niet verliezen m.a.w. minimaal remise spelen, we hadden in het Polderhuis al flink zitten oefenen, ik bied remise aan, ik bied remise aan, wachten tot je tegenstander zit en dan nonchelant en rustig ik bied remise aan en ja hoor bij de derde keer was het raak REMISE!! 2,5-3,5!

Top Wim, goed geconcentreerd gespeeld, je had misschien op winst kunnen spelen met de Dame op C2, (met de loper op d3) en je pion op f3 gewoon met je g pion terug slaan, dan had je een mooie open lijn op de Koningstelling gehad en lang rokeren, maar we zijn dik tevreden Wim en bedankt voor het rijden!

Nog 2 partijen te gaan, een snelle blik op de partij van Wim Gravemaker zag ik Wim nog niet zo snel winnen, hopelijk een remise. Gerard Swier stond in het eindspel een pion voor en speelde voor de winst, Gerard kreeg totaal 4x remise aangeboden, ja ik hoor je wel, toen bood ik het zelf maar aan, ik kon nog verliezen ook 4-4.

Wim moest minmaal remise houden en zijn tegenstander die een pion meer had en een stel vrijpionnen, raakte na het remise aanbod van Wim in de stress en blunderde waar Wim rustig bleef, klasse Wim goed afgemaakt!! 3-5 nog een mooie ruime overwinning ook!

Teamleider Gerard

 

Geef een reactie