What the h.. ? Geen parkeerplaatsen meer rondom 't Polderhuis ?
Een schoolmarkt die vrijdag in het Polderhuis. Waarom hadden wij even stiekem geen stand neergezet om wat nieuwe jeugdleden te werven ?

Gelukkig waren daar (Barry reed met mij mee) ook Martin (zoals vertrouwd), Jelle en Gijsbert en hadden we zodoende de tafels met stukken weer snel klaar.

KC5 kwam wat later binnen (niet verbaasd) en rond 20:10 konden we beginnen.
Jelle kwam op bord 8 al snel een toren voor en dat werd wat later een toren + kwaliteit. Hij moest nog wel even werken, omdat zijn koning nog in het midden stond. Nadat zijn koning de nodige protectie had gekregen, was het simpel uit 1-0.

Ger speelde ook een lekkere pot, kwam een pion voor in een eindspel met louter zware stukken. Het leek de remisekant op te gaan, maar opeens stond Ger's zwarte dame te buurten bij de witte koning via f2. Een van de zwarte torens wilde ook graag met haar mee en zoveel majestueus en zwaar bezoek was de witte koning te machtig 2-0.

Bij Barry rekenden we op een punt, maar Sinterklaasaspiraties deden hem besluiten pardoes een stuk weg te geven in de opening.
De verdere zetten waren een formaliteit, alhoewel gezegd moest worden, dat Barry's tegenstander zijn achternaam geen eer aandeed bij het uitmaken. Op een gegeven ogenblik had hij bijna een uur achterstand, maar kon nog op tijd de vis op 't droge krijgen 2-1

Gijsbert speelde dezelfde opening met wit als tegen Hoofddorp. Op de een of andere manier liep 't ook hier weer niet lekker.
Zwart had een licht overwicht en tamelijk snel vroeg Gijsbert al of hij remise kon aanbieden/nemen. In 1ste instantie verzocht ik 'm door te spelen, maar bij een 2de verzoek vond ik het prima gezien zijn stelling en kennelijk was zijn tegenstander ook snel content (alhoewel zwart in de tegenstander in de analyse een pion leek te winnen. Mazzeltje 2.5-1.5

Onze supersub van de avond, Ouker, speelde een solide partij in zijn partij tegen de enige (jonge)dame in het veld van 16.
Zwart liet zich in op een pionwinst (T + 2 pi vs L + P). Dit speelde echter veel lekkerder voor Ouker. Met kleine maar effectieve stapjes werd zwart langzamerhand klem gedrukt en moest op een gegeven ogenblik een van haar torens tegen een wit licht stuk geven. Daarna viel de zwarte stelling snel uiteen 3.5-1.5

Wim kwam met zwart in zijn 'lijfopening' er ook niet goed uit. Paard op g8 kon zich lange tijd niet ontwikkelen, zwarte dame bleef maar bramen plukken op de koningsvleugel en tot overmaat stormde een wit paard d6 op.
Een verlies werd ingecalculeerd, dat even later bevestigd werd door verlies van de zwarte dame 3.5-2.5.

Nu waren alleen nog de eerste twee borden (resp Henk en Ozden) bezig. Een 4-4 gelijkspel tegen de nummer laatst van groep 2D zou mogelijk fataal zijn voor eventuele kampioensaspiraties van het 3de.
Ozden maakte deze keer een einde aan de onzekerheid door uiteindelijk het schijnbare vestinkje van Frank Sala via openbreken van de h-lijn af te breken in een stelling met kwaliteit voor (foutje van de tegenstander in overigens mindere stelling, direct beloond door wit met een vaasje).
Na een paar pionnensnacks en afruilen van de zwarte toren en vooral het zeer lastige zwarte paard was het resterende eindspel van toren + sloot pionnen tegen loper + paar pionnen eenvoudig gewonnen 4.5-2.5.

Henk probeerde ondertussen zijn kwaliteitsvoorsprong te gelde te maken, maar dit lukte hem uiteindelijk niet tegen een standvastige Gerard Dijkman. Laatstgenoemde bood met zijn paard en opgerukte damevleugelpionnen genoeg weerstand om een halfje af te snoepen 5-3.

Mooi, dit ook in de pocket.
Vrijdag 16-12 a.s uit tegen De Pion (Wormerveer) een sleutelwedstrijd. Bereiden jullie je goed voor, want bij eventuele winst gaan we echt meedraaien voor het kampioenschap. We hoeven niet bang te zijn voor De Uil 2.