Schaakclub Santpoort

Santpoort 3 kon tegen het net gedegradeerde Nieuw Vennep 1 in het fonkelnieuwe wijkgebouw "Linquenda" geen vuist maken. Hans Kors op bord 1 kon geen gaten in de verdediging van 2000+ speler Poncin schieten en speelde door zet herhaling remise. Henk Swier aan bord 3 kon ook geen voordeel uit de opening halen, ook remise 1-1.

 

Ondertussen had Ronald Hoekstra het hele bord in brand gestoken, 1 pion geofferd, een 2e aangeboden en als klap op de vuurpijl zijn loper geofferd!!!! Maar Ronald had compensatie de Toren en Loper van zijn tegenstander deden niet mee en zijn Koning stond in het midden! Zijn tegenstander verdedigde met man en macht en moest steeds uitkijken niet mat te gaan of zijn Dame te verliezen, uiteindelijk werd het door zet herhaling remise, nooit verwacht dat deze partij in remise zou eindigen 1,5-1,5.

 

Rob Buschman op bord 2 leek de boel goed dicht getimmerd te hebben maar werd plots midden op het bord mat gezet, niet gezien?? 1,5-2,5. Wim Dijkman moest aan bord 8 tegen de oudste deelnemer van allemaal hij was doof en kon aan één oog slecht zien, maar had wel 1778 ratingpunten, misschien was het daardoor dat Wim al gauw kwam vragen of hij remise aan mocht bieden?! Je gaat net zolang door als tegen mij en denk erom je moet WINNEN, was het antwoord. Ouker de Jong – Jong kwam aan bord 7 met wit niet lekker uit de opening en waar ik op een punt had gerekend, had Ouker verkeerd gerekend en verloor voor het eerst sinds een jaar geloof ik, jammer 1,5-3,5. Wie moest er dan nog winnen voor een gelijk spel, Bert Stangenberger moest daarom door en Ozden Tuna stond gedrongen.

 

Bert viel net als Hans en Ronald in een herhaling van zetten en moest genoegen nemen met remise 2-4. Alle druk lag nu bij Ozden en Willem, Ozden en zijn tegenstander waren in grote tijdnood beland, ze moesten beiden in de laatste 2 min. 10 zetten doen! Het kon alle kanten op, helaas voor ons viel het kwartje de verkeerde kant op 2-5. Willem speelde alleen nog voor de eer en zijn rating punten, hij stond goed tot gewonnen en zijn tegenstander kreeg zo de bibbers dat hij zijn gebit haast niet binnen kon houden, hij klapper tanden er op los alsof hij het ijskoud had! Willem zijn 2 vrij pionnen waren niet meer te stoppen en net toen Willem diep in gedachten was hoe hij het uit ging maken gaf zijn tegenstander plotseling op, goed door gegaan Wim 3-5.

 

De druk is van de ketel, het kampioenschap is na 2 speelronden verder weg dan ooit, het is nu zaak ons veilig te spelen. Ons eerst volgende wedstrijd is thuis op 2 december tegen Seade 4 en dan worden er geen cadeautjes meer weg gegeven, want ik geloof niet meer in Sinterklaas!

 

Geef een reactie