Schaakclub Santpoort

Opnieuw speelden we met 2 invallers die het goed deden overigens. Ger moest afzeggen na een zware val op de fiets, veel hechtingen en met minder tanden, beterschap! Ook Henk moest verstek laten gaan. De avond begon met een sateetje in restaurant Palet en precies om 8 uur begonnen wij aan de strijd.
Ronald greep al snel mis op zet 7. Het stukoffer op f7 was gewoon niet goed 0-1. Wraak kwam van Jelle die afwikkelde naar een gunstig toreneindspel en met een beetje hulp van zijn tegenstander werd het snel 1-1.
 
Vervolgens won Ouker. Op magnifieke wijze veroverde ons erelid een pion op e6 en kort daarop nog een. Ja, laat dan onze nestor maar schuiven 2-1.
 
Tijd om borden 1 en 7 (Ozden en Wim) remise aan te laten bieden, hetgeen niet aanvaard werd. Het werden nullen!. Dijkman stond goed en misschien wel gewonnen totdat hij wit toeliet met zijn toren binnen te komen. een snelle mat was het gevolg 2-2.
Ook Ozden kreeg het steeds zwaarder tegen de enige 1900 speler. Wit had de ruimte, actievere stukken en het centrum, dat werd te veel 2-3.
 
Gijsbert heeft het lang tegen beter weten in geprobeerd te winnen, het mocht niet baten 2½-3½. Met Rob verloor ook Santpoort. De stand kwam op 2½-4½. In de analyse bleek dat zwart zo slecht niet stond.
 
Leo had de slotpartij van de avond en had daarmee het meeste bekijks. Het verhaal van Gijsbert kan gekopieerd worden, lang geprobeerd tegen beter weten. Eindstand 3-5
Volgend jaar laat een compleet Santpoort 3 nog van zich horen!

Geef een reactie