Schaakclub Santpoort

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar moesten we onder bare winterse omstandigheden naar de Kennemer Combinatie 10 (het oude Oosten) in Haarlem. Bij winst zou de kans zeer groot zijn dat we promoveren, we denken nog maar even niet aan het kampioenschap.´s middags werd opnieuw op het laatste moment een jeugdspeler opgeroepen ditmaal was Maurits van Rees onze reddende engel, die de zieke Rob de Roode moest vervangen. Na een klein half uur stonden Ronald Hoekstra en Gerard Swier al gewonnen, dat beloofde veel goeds. Opnieuw won Ronald als eerste van alle spelers, Gerard deed er iets langer over. Ouker de Jong trakteerde zijn tegenstander op een ondekbaar mat 0-3 dat ging lekker.

 

Maurits van Rees wist een pionnen eindspel uitstekend uit te spelen en stelde daarmee minimaal een gelijkspel voor Santpoort veilig. Op de andere borden ging allemaal niet zo vlot Henk Swier blunderde tegen de achteruit schakende Frank Sala een stuk weg 1-4. Rob Buschman lijkt zijn reputatie als remisekoning aan welk bord dan ook kwijt te raken, kop op rob laat je kop niet hangen!

De andere remise speler Wim Dijkman opnieuw met zwart had in een betere stand remise aangeboden tegen Ad Gorissen (de vader van) met de toevoeging dat als hij verstandig was dit gelijk aan moest nemen! Ad wilde wel maar de stand dwong hem verder te spelen.
Hans Kors speelde een zware partij tegen Velserbroeker Kempe Knijft, hij had met wit op zijn bekende manier weer een pion geofferd in de opening maar kon de voorsprong in ontwikkeling niet verzilveren en moest genoegen nemen met remise en haalde daarmee opnieuw het beslissende halfje binnen, 2,5-4,5 !

 

De tegenstander van Wim, Ad bood nu remise aan, maar Wim was getergd en weigerde, eigen schuld dikke bult, met een paar rake klappen met de Toren maakte Wim de partij uit 2,5-5,5! Teamleider Gerard was dik tevreden en door de nederlaag van de Uil 2 tegen het Seande 4 staan we plotseling bovenaan!

Gerard Swier

Geef een reactie