Schaakclub Santpoort

In een spannende wedstrijd tegen het Spaarne 3 wist Santpoort 3 nipt te winnen met 3,5 – 4,5 Kevin Dekkers had al twee keer remise aangeboden toen zijn tegenstander vrijwillig afstand deed van zijn Dame 0-1.
Roman Schumacher gaf in de opening zonder enige compensatie een pion kado, zo was het weer 1-1.
Julien Mier moest het opnemen tegen de vader van Hugo Gorissen hoewel de opening niet helemaal soepel liep had Julien toch een stuk kunnen winnen in het midden spel, jammer 2-1. Epco van de Lende stond steeds iets beter en maakte het met een mooie Torenoffer uit 2-2.

Jeronimo v.d. Star speelde een knappe partij en stond een kwaliteit voor en maakte het toen knap af. 2-3. Zijn broer Naverone v.d. Star stond een vol stuk voor, verslikte zich en toen stond het weer gelijk. Toch wist hij weer een fout van zijn tegenstander af te straffen en de partij definitief naar zich toe te strekken 2-4.
Nu nog een half puntje en de overwinning was binnen. Nathalie v.d. Lende vocht voor wat ze waard was, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen 3-4. Broer Ilias van der Lende had zijn tegenstander overspeeld en gaf toen plotseling zomaar een stuk weg, i.p.v. winnen moest Ilias vechten voor remise. Zijn taak was om de 2 pionnen van zijn tegenstander te elimineren, zodat hij met zijn 2 paarden nooit meer kon winnen. Dit lukte tot afgrijzen van heel Spaarne 3,5 – 4,5. Proficiat! Het was als wedstrijd begeleider leuk om te zien dat er zo goed geschaakt werd,dat beloofd nog wat voor de toekomst.

Geef een reactie