Schaakclub Santpoort

Santpoort 3 is na de promotie van verleden jaar met een indrukwekkende inhaalrace bezig, helaas is het nu niet de Uil 2 maar HWP 4 die al zijn partijen wint.
 
Toch wil ik het team toch weer een groot compliment maken en natuurlijk onze invaller Sjoerd Haver bedanken die om half 7 gebeld werd of hij mee wilde doen tegen Krommenie 2.
Sjoerd, die de zieke Bert Stangenberger verving kwam niet helemaal lekker uit de opening, had een dubbel pion en ik zag aan het gezicht van zijn tegenstander Kerssens dat hij Sjoerd wel even op zou vreten! Maar Sjoerd is net als zijn broers een echte schaker en zit vol met truckjes, in het eindspel trok Sjoerd aan het langste eind en het eerste punt kon genoteerd worden.
 

Ronald Hoekstra besloot na een explosieve opening de vrede met de hr.de Jong te tekenen 1,5-0,5. Rob Buschman bood na 4 zetten al Dameruil aan en zat al hardop te denken aan remise, het duurde nog een half uurtje voor ook hier de vrede getekend werd 2-1. De bijna jarige Wim Dijkman die piepte en kraakte aan bord 8 maar nooit boog voor zijn tegenstander, kreeg nu eens zelf een remise aanbod, ook deze werd geaccepteerd, na de winst van Sjoerd was remise van de rest van de team tenslotte genoeg voor de overwinning!
 

Gerard Swier mocht tegen juffrouw Anneke Schol-Grin nadat Anneke het remise aanbod van Gerard had afgeslagen met de mededeling dat de avond nog jong was, trok Gerard zijn schoen uit, na enig voetenwerk en een kleine 10 min. later bleek de onwrikbare Anneke als was in Gerard zijn handen en ze bood spontaan zelf remise aan, geaccepteerd 3-2.
 
Ouker de Jong die een prachtige open H lijn had kreeg ook een remise aanbod, waar Ouker anders gretig op remiseaanboden ingaat of zelf aanbied, ging hij nu op zoek naar de winst, de oude meester had zijn stand goed ingeschat en hoewel hij nog slechts 3 min. op de klok had en zijn tegenstander nog ruim een uur wist Ouker zijn vis keurig op het droge te krijgen, een niet te stoppen vrijpion bracht de overwinning 4-2! Klasse Ouker!!
 
De kopborden Hans Kors en Henk Swier waren nog aan de gang een remise van één van beiden was genoeg om de 2 punten in Velserbroek te houden. Henk stond gewonnen en zijn tegenstander Simon Woude had verschrikkelijke tijdnood, na 30 zetten en nog 3 min. op de klok voor Simon bood Henk slim remise aan, Simon besloot hier eerst zelf een minuut over na te denken, toen overlegde hij met de teamleider wat ook weer een minuut kostte, met inmiddels nog 40 seconden op de klok koos hij eieren voor zijn geld 4,5-2,5 dag Krommenie!
 

Hans Kors was als laatste bezig en probeerde het spel van Gerard te immiteren, Hans stond denk ik wel iets beter en een pion voor maar helaas net niet genoeg voor de winst 5-3. Weer een mooie overwinning en we kunnen toch wel weer spreken van een geslaagd seizoen, helaas promoveert er maar één in onze poule!
 
 
 

Geef een reactie