Schaakclub Santpoort

Afgelopen vrijdag speelde ons derde team de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Tengenstander was HWP uit Haarlem. Een sterk team dat de eerste wedstrijd van het seizoen met maar liefst 8-0 had gewonnen.

We waren dan ook geen favoriet maar gezien de ambitie van ons team (promoveren naar de derde klasse) was het belangrijk om juist tegen deze sterke tegenstander een goed resultaat neer te zetten.

Gijsbert speelde met zwart op bord één tegen Frits Welling. Een rustige opening van wit met e4 en d3 gevolgd door goed spel van zwart leidde tot voordeel. Gijsbert won een pion en besloot in overleg remise aan te bieden toen onze andere spelers goed stonden. Dit aanbod werd aangenomen. Een prima +remise op het eerste bord.

Jeronimo en Navarone stonden ondertussen allebei beter op bord twee en vier. Kevin stond gelijk en besloot af te wikkelen naar een eindspel met heel veel pionnen aan twee kanten en aan beide zijden nog een witveldige loper. Kevin zorgde dat zijn loper actief kwam te staan en stelde zich daarna tevreden met remise.

Jeronimo won een stuk. Moest daarna even goed opletten, deed dat ook en won zeer verdiend. Datzelfde deed Navarone. Hij had twee vrijpionnen op de damevleugel. Nam rustig de tijd om het juiste plan te bedenken. Ruilde de zware stukken af en liep daarna naar de overkant met zijn pionnen.

Op bord vijf speelde Rob een prima partij. Rob won twee pionnen. Had toen nog wat tijd nodig om zijn stukken goed neer te zetten en won zonder in gevaar te zijn geweest.

Julian speelde op dat moment tegen een sterke tegenstander op bord zes. In een gelijkwaardige stelling bood Julian remise aan. De tegenstander kon dat echter gezien de tussenstand van dat moment (4-1) niet aannemen. In de afwikkeling die volgde kwam Julian daarna in een slecht eindspel terecht. Helaas dus een nederlaag maar wel een prima partij gespeeld.

Martijn speelde op bord zeven. Won materiaal toen de tegenstander zijn toren op f1 opsloot via Pxh3 gxh3 Lxh3 en later Lxf1. De koningstelling van wit was daarna een ruïne waarna het gewoon eindigde met mat.

Nathalie tenslotte speelde rustig goede zetten in de opening. Ze won een stuk en vervolgens had de tegenstander geen schijn van kans meer.

De eindstand was dus 6-2. Een prima begin van het seizoen.

Geef een reactie