Santpoort 4 – De Uil 3 3 – 3

Santpoort 4 heeft haar eerste competitiewedstrijd gelijk gespeeld. De gemiddelde leeftijd is danig gedaald doordat Louis en Milan Ten Hacken in het team zijn gekomen. Hun eerste optreden in het team heeft ook bijgedragen aan het resultaat. Op basis van de gemiddelde rating van De Uil 3 die 200 punten hoger ligt was te verwachten dat het een moeilijke pot zou worden voor Santpoort 4. Overigens geldt voor jeugdspelers wel dat rating vaak geen goede maatstaf is voor hun schaakkunnen.

Na een welkom door de wedstrijdleider Rob Buschman begonnen de partijen. Op de meeste borden verliepen de partijen (volgens mijn inschatting) het eerste uur vrij rustig met gelijke standen of en pion meer/minder. Alleen Milan had al een veelbelovende koningsaanval op het bord gekregen. Toen ik daarna een rondje maakte was de partij van Nico afgelopen. Een misrekening kostte een stuk en de partij.

Milan wist de koningsaanval niet door te zetten maar had wel pionnenvoordeel en een betere stand. Louis had een pion minder en zijn tegenstander kreeg ruimte. Martin stond gedrongen, Bij Ouker leek het gelijk op te gaan. Ikzelf had door afruil een pion gewonnen. De partij van Ouker bleef gelijk op gaan. Dat werd remise.

Milan wist zijn pionnenvoordeel om te zetten in winst. Toen promotie niet meer te verhinderen was gaf de tegenstander op. Dat was een debuut in het 4e met een fraaie overwinning. De tegenstander van Martin wist de ruimte om te zetten in voordeel. Martin kon het niet meer bestrijden en moest opgeven.

Louis speelde een spannende pot. Volgens omstanders zou hij minder hebben gestaan. Hij speelde door en wist het tot een remise te brengen. Ook en mooi debuut in het 4e. Toen was het 2 -3. Ondergetekende speelde nog en moest winnen om een wedstrijdpunt binnen te halen. Met een pion voorsprong was het mogelijk. Maar er was weer veel tijd van de klok gespeeld. Uiteindelijk kon ik eerder promoveren en na 75 zetten mijn tegenstander schaakmat zetten Een mooie start van het nieuwe seizoen.