Schaakclub Santpoort

Santpoort 4 heeft afgelopen vrijdag met 3 – 5 verloren.
Aad scoorde een eerste volle punt. Zijn tegenstander rokeerde lang. Hij had daarbij over het hoofd gezien dat Aat een pion op de vleugel kon pakken en binnenkwam. Na dameruil wist Aad winst te pakken 1-0. 
Daan kwam met zijn toren binnen op de 7e rij. Dat leidde tot een positionele voorsprong die hij kon uitbuiten 2-0.
Mick en zijn tegenstander hadden veel afgeruild en besloten tot remise toen beide nog 6 pionnen hadden en een stuk. Een mooi resultaat.
Het stond 2 ½ – ½. Geen slechte start maar het kan verkeren.
De tegenstander had op bord 7 de speler met de hoogste rating gezet. Ondanks goed tegenspel 
kon Cees daar niet tegenop. Het eerste verliespunt.

Over de andere partijen kan ik niet zoveel schrijven. Ik had ondertussen alle aandacht voor mijn eigen partij nodig. 
Menno en Bas hebben goed gespeeld maar hun tegenstanders waren beter.
Paul had een remise stelling met wel veel stukken waarbij het wel opletten was geen foute zet te doen. Zowel zijn tegenstander als hij maakten geen fout en dus remise. Dit betekende dus 4 -3 voor de tegenstander. 

Ik was toen nog aan het spelen en moest dus winnen voor een gelijkspel. De 36e zet deed ik precies 10 seconden voor de tijdslimiet maar ik had 2 pionnen voorsprong bereikt. Het zou dus moeten kunnen. Wel had de tegenstander veel meer tijd en er stonden ook nog veel stukken op het bord. Ik ging mij concentreren op ruil van stukken. De tegenstander jaagde op de pionnen die ik probeerde te verdedigen. Het kwartier bleek onvoldoende voor het vinden van de juiste zetten. Mijn vlag viel. Het betekende 5 -3 verlies.

Volgende keer beter (in het bijzonder voor mij)

Geef een reactie