Schaakclub Santpoort

Santpoort 4 heeft haar eerste overwinning behaald na de promotie. Bas Haver was het eerste klaar. Bas offerde pionnen maar hiervoor kreeg hij onvoldoende compensatie. De tegenstandster wist het voordel om te zetten winst.

Daan lukte het de stand weer in evenwicht te brengen. Ruil leidde tot kwaliteitsvoordeel en uiteindelijk tot de winst. De tegenstander van Menno was in deze partij gewoon beter. Menno verloor zijn partij. Toen was het 1 – 2.

 Cees wist echter de stand weer gelijk te trekken door langzaam maar gestaag het voordeel naar zich toe te trekken en dat te bezegelen met winst. 

Leo kreeg in partij waar beide schakers op de aanval speelden een oprukkende pion op de e-lijn.

 

De tegenstander verloor bij het aanvallen van dat pionnetje een stuk. Dat voordeel kon Leo na veel afruil in winst omzetten. Het gelijkspel was binnen maar zou winst ook mogelijk zijn. Aad stond een kwaliteit en een pion achter. Dat zou moeilijk worden. Paul stond in stukken gelijk. Zijn tegenstander wilde geen remise aannemen.  

 

Aad ruilde stukken maar verloor daarbij nog een pion. Paul ruilde stukken en kwam ook een pion achter. Uitzucht op het halve puntje, nodig voor de winst werd minder. Maar toen de tegenstander van Aad koos niet de beste voorzetting, gaf Aad de kans een paard voor een toren te ruilen en een pion terug te pakken en uiteindelijk verloor hij ook het laatste pionnetje.

 

De tegenstander van Paul had nog 2 minuten. Dat vond hij te weinig voor een poging zijn pionvoordeel uit te spelen en hij bood remise aan. Beide wisten dus een remise te bereiken en dat betekende een overwinning: 5 – 3

  

Geef een reactie