Schaakclub Santpoort

Vrijdag 15 februari 2018 speelde het 4e een competitiewedstrijd tegen Het Witte Paard 6.
Het Witte paard 6 was en is de koploper. Daarnaast is de gemiddelde rating van dat team veel hoger dan de onze. Van tevoren was dus bekend dat het een moeilijke strijd zou worden. In dat licht is deze uitslag een goed resultaat.
Louis ten Hacken leverde de beste prestatie en enige overwinning van Santpoort. Na 3 kwartier stond diens tegenstander’s koning midden op het bord. Hoe die daar kwam heb ik niet gezien maar de tegenstander gaf toen op. Een mooi begin.
Milan te Hacken was de tweede die klaar was. Hij heeft verloren van ee sterkere tegenstander die de stukken beter neerzette 
 
Ouker de Jong kon niet voorkomen dat zijn tegenstander een stuk won voor 2 pionnen. Dat voordeel kon de tegenstander uitbouwen. Toen de tegenstander nog een stuk won en vervolgens afruilde kon hij met de pionnenvoorsprong niets meer bereiken en gaf op.
Nico Schumacher kwam al snel een pion achter. Langzaam werd dat voordeel uitgebouwd en leidde het tot verlies.
 
Martin Bender speelde een degelijke partij wat zijn tegenstander ook deed. Beiden vonden geen opening dat kon leiden tot een voordeel. Dat werd remise.
Leo Kruisselbrink kwam gedrongen uit de opening. Afruil was nodig om een matdreiging uit het spel te halen. De tegenstander wist daarbij een pion voordeel te behalen en uiteindelijk een pion op de  7e rij te krijgen. Promotie wist Leo echter met wat geluk te voorkomen. Toen de tijd voor beiden krap werd, werd tot remise besloten. 
  
Van de vorige partij van het derde tegen Het Spaerne 3 heb ik geen verslag gemaakt. 
Die partij hebben we gewonnen met 4 1/2 – 1 1/2
Toen wonnen Louis (ook toen een snelle degelijke overwinning) , Ouker, Leo en Nico (wat al een tijd gelden was). Martin scoorde toen een gelijkspel. Invaller Ton Haver moest erin berusten dat zijn tegenstander beter was. Na deze overwinning waren we geen laatste meer.
 

Geef een reactie