Schaakclub Santpoort

Gisteren speelden 2 teams tegen elkaar waarvan de één (KC 9) al zeker kampioen was en de ander (Sprt 4) degradatie niet mee kon ontlopen. Voor beiden betekent het terug naar de klasse waar ze vorig jaar uit gedegradeerd of gepromoveerd zijn. Het verschil is ook aan de rating erschillen te zien.

 

Er stond dus niets meer op het spel zodat ieder voor zich lekker kon schaken.

Leo maakte in de opening al een fout (gebrek aan openingskennis) en stond al snel 2 pionnen achter. Hij was echter niet de eerste die klaar was.

Dave kreeg een stelling met tegen elkaar geschoven pionnen. In een gelijke stelling bood hij daarom remise aan. Zijn tegenstander wilde nog even doorspelen, deed een zet en ….. mat achter de paaltjes (!). Dave had het eerste punt (en een score van 75%!)

 

Na nog wat stukken afgeruild te hebben gaf Leo op.    

Mick stond een loper tegen een pion achter. De pionnen stonden netjes op de andere kleur als de loper. Het was niet voldoende.

Daan stond in stukken ongeveer gelijk maar de pionnenbescherming voor zijn koning was verdwenen. Dat werd fataal. Maar met een score van meer dan 50% heeft hij in deze competitie goed gescoord.

Paul kon een kwaliteitsruil niet voorkomen dat wist de tegenstander uit te buiten. Dat betekende een verliespunt.

Menno kwam in een stelling met een pion voorsprong maar waarbij de tegenstander een vrijpion had. Een lastige stelling die alle kanten op kon. Remise is dan ook een mooi resultaat.

 

Bij Bas hadden wit en zwart evenveel stukken maar Bas structuur oogde beter. Met goed spel wist Bas de overwinning naar zich toe te trekken. Knap gedaan.

Aad haalde onze laatste halve punt door in een remisestelling remise aan te bieden.

 

Allen bedankt voor de inzet dit jaar en volgend jaar weer op voor promotie in de 4e klasse  

Geef een reactie