Santpoort 4 is dit maal overklast door Kennemercombinatie 7. Slechts 2 vaders en 3 kinderen van de een en 1 kind van de ander heeft ons team de oren gewassen. 
 
Op bord 4 speelde Ouker de Jong tegen een jeugdspeler. Hij kwam na de opening iets beter te staan maar moest helaas berusten in remise door zetherhaling. 1/2-1/2. De rest van Santpoort stond  na 2 uur spelen gelijk of minder.
 
De volgende, die moest het ontgelden was Leo Kruisselbrink op bord 3. Hij speelde tegen een van de ouders en raakte na een zet op 10 een pion kwijt en bleef deze ook achter en nadat de torens van het bord verdwenen verloor hij de partij 0,5-1,5. De volgende, die het onderspit moest delven was Ronald Hoekstra op bord 2, die ook tegen een van de ouders speelde. Zijn tegenstander had dezelfde raiting en het bleef ook lang gelijk staan. Nadat ik nog een keer bij zijn partij kwam kijken stond hij al minder en ook hij redde het niet. 0,5-2,5. 
 
Nu moesten we nog 3 punten halen in laatste 3 partijen, welke nog bezig waren. Nico Schumacher, die op bord 5 speelde kwam goed uit de opening, maar naarmate de partij vorderde kwam hij beetje bij beetje slechter te staan en ook hij verloor de partij 0,5-3,5
Martin Bender, die op bord 6 speelde stond op het eind iets beter, maar zijn opponente van 11 jaar verdedigde erg goed en Martin en zijn tegenstandster kwamen uiteindelijk overeen tot een puntenverdeling 1-4.
 
De laatste, die nog bezig was tegen de laatste jeugdspeler van de Kennermercombinatie was Rob Buschman op bord 1. Rob kwam een pion achter, maar door een kleine fout van zijn tegenstander won hij deze pion terug. Door zetherhaling eindigde deze partij in remise. Eindstand 1,5-4,5 en weg is onze koppositie.
 
Volgende keer gaan we weer voor de winst, want kampioen kunnen we altijd nog worden.

Geef een antwoord