Schaakclub Santpoort

Santpoort 4 heeft in klasse 3F alleen gelijk gespeeld tegen Spaarne 2 en voor de rest alles gewonnen met een gemiddelde score van 4½-1½ ,was dat toch niet voldoende voor het kampioenschap, Spaarne 2 promoveert op bordpunten.

 

De laatste competitie wedstrijd in het Polderhuis werd gehouden in de hobbyruimte.  Aalsmeer 3 trad aan zonder eerste bordspeler maar stond toe dat wij wel met onze kopman konden spelen, Martin werd onze vrije man.

 

De ontmoeting begon dus met een 1-0 voorsprong. Onze spelers schoven een plekje op en wedstrijdleider Nico Schumacher zette iedereen op de juiste plaats. Schumie gaf daarbij elke Santpoort speler een bijnaam die in dit verslag overgenomen worden.

 

Zoals vaak zorgde de sloper (Ronald) van het team voor de eerste overwinning, hij kan het dus ook met zwart! De leeuwenklauw (Ouker) kneep zijn tegenstander tot moes en deed zijn naam dus ook eer aan. En wat te zeggen van onze de bedachtzame, hij zette met een paard en pion zware stukken op de dame vleugel vast en bleef maar denken hoe het verder moest, echt ver kwam hij daar niet mee. Pas toen zijn tegenstander zich bevrijd had vond hij de juiste koers 4-0. Dan onze fileerder hij weet zijn tegenstanders altijd netje uit te benen, altijd een plezier om Douwe hem aan het werk te zien, zo ook deze slotpartij.

 

Rob kreeg als bijnaam de Pusher en gaf in het middenspel een stuk weg, hij legde daarmee het spel op aan zijn tegenstander en dat doet Rob het liefst. Verdedigen doet Rob het beste zo ook tegen Aalmeer, Rob was hij onze laatste man dus als keeper kan hij ook verder.  Mooi slot 6-0!

Geef een reactie