Schaakclub Santpoort

Op vrijdag 14 oktober speelde het vierde team thuis tegen Bakkum 2. Ons team was vertegenwoordigd door Gijsbert de Bock, Leo Kruisselbrink en de jeugdspelers Kevin Dekkers en Roman Schumacher.

Ons team stond zonder te spelen al met 1-0 voor omdat bord 1 bij de tegenstander leeg bleef. Het punt was mooi meegenomen, maar uiteindelijk kon Gijsbert zonder te spelen huiswaarts keren, hetgeen toch vervelend is.

Op bord 3 speelde Kevin een goede partij tegen een speler met rating 1512. Onze jeugdige remisekoning in de dop viel uit zijn rol en sloot de partij winnend af. Mooi werk!

Op bord 4 ging het lang gelijk op, maar helaas verloor Roman op een gegeven moment het overzicht, waarna de stukken snel weer in de beginstand konden. Op bord 2 was voor ons team remise genoeg om de partij te winnen. Dat wist de tegenstander van Leo ook en die sloeg het aanbod dan ook vriendelijk af alhoewel de stelling gelijkwaardig was. Aan het eind van het middenspel maakte Leo één taxatiefout, waarna zijn stelling langzaam verslechterde. Tijdnood deed de rest en helaas eindigde de partij daarmee in een 2-2 gelijkspel.

Geef een reactie