Afgelopen vrijdag 3 februari vocht Santpoort 4 tegen het Spaarne 3 voor zijn laatste kans van het Kampioenschap 2016-2017. De opdracht was winnen met zoveel mogelijk bordpunten, met 5-1 haalden we de hoogste score dit seizoen. Er is op papier nog een kleine kans, als KC 7 zijn laatste wedstrijd verliest met 6-0 en Santpoort wint met 6-0 zijn we KAMPIOEN!!

Topscorer Ouker de Jong gaf het goede voorbeeld, oud 't Oosten man Marco Deurloo stond niet echt lekker en speelde nog op een simpel valletje, mat in 1, maar dat werd gelukkig door Ouker doorzien! Een 3 tal zetten verder zette Ouker zijn tegenstander pardoes mat, waarna Marco een kreet slaakte!

Leo Kruiselbrink goed voor een 3e plaats in 7C bij Tata, stond iets gedrongen tegen Michiel Wolf die ooit nog een blauwe maandag op Santpoort heeft gespeeld, Michiel blunderde een stuk weg!

Dat was lekker weer een punt, Michiel zei dat als hij met zijn "eigen stukken had gespeeld" het niet gebeurd zou zijn!

Rob Buschman aan bord 1 werd bij Tata 3e in zijn groep 6D. Hij moest tegen Robert Balm die ook bij Tata had gespeeld in groep 7F, hij werd 5e, op papier een makkie dus.. Ik sta te kijken en Busch heeft een aftrekschaak met Dame winst, ongeveer wat je in stap 1 leert, Busch keek en keek 5 minuten, 10 minuten hij zou toch niet door zijn vlag gaan en ….

na een kleine 15 minuten deed Bush gedecideerd met Loper d7 de goede zet, schaak met Damewinst, Balm gaf gelijk op, 3-0! Ronald Hoekstra laat op gang bij Tata groep 5E de laatste 3 partijen 2,5 punt, bood met deze stand remise aan, wat na enig nadenken door Bert Bergshoeff geaccepteerd werd, de overwinning was op dat moment binnen 3,5-0,5.

Martin Bender had een nieuwe bril, waarbij je niet kan zien of hij goed of omgekeerd zit!

Hij moest tegen de enige vrouw van het gezelschap Gerda Schiermeier, Martin had zijn schoen al uit, toen Gerda spontaan remise aanbood, ook geaccepteerd 4-1. Gerard Swier invaller voor Nico Schumacher had al snel een kwaliteit te pakken en dacht snel klaar te zijn, het liep anders Frank Otten vocht voor wat hij waard, wij waren nog als laatste bezig, een niet te stoppen vrij pion gaf hier de doorslag 5-1. Laatste bondswedstrijd 3e Klasse G maandag 20 maart tegen de Vennep 3.