Op bord 1 nam Ronald Hoekstra het op tegen Leo Keesman, die de zelfde rating heeft. Zoals gewoonlijk kwam Ronald zeer goed uit de opening en zag dat hij 1 pion voorsprong had. Na een half uur zag ik dat hij 2 pionnen voorsprong had, maar met een kwaliteit minder. door een foutje van zijn tegenstander had hij de kwaliteit weer terug, zodat hij 2 pionnen voorstond. Toen hij zich klaarmaakte om de overwinning binnen te slepen, verslikte hij zich en moest hij berusten in een remise.
 
Op bord 2 speelde Ouker een gedegen partij. Op de 30ste zet maakte Ouker een kleine fout, waarna ook hij moest berusten in een puntendeling.
 
Op bord 3 speelde Douwe een mooie gedegen partij. Ik zag dat Douwe reeds gerokeerd had en hij kwam bij elke zet iets beter te staan. Nadat de tegenstander een pion weg gaf, maakte Douwe het  met sterkte zetten mooi af.
 
Op bord 4 speelde Nico Schumacher tegen de een na hoogste rating. Zijn tegenstander had na 13 zetten nog 8 minuten over en Nico had toen nog 50 minuten over. Met nog 3,5 minuut op de klok bood zijn tegenstander remise aan. Als teamleider zei ik hem dat hij de remise mocht aannemen, ondanks het tijdsprobleem. Nico ging toch nog even door maar bood een paar zetten later remise aan, wat werd geaccepteerd.
 
Op bord 5 speelde Leo en zoals gewoonlijk kwam hij weer in grote tijdnood. Hij moest zelfs een toren offeren om nog enig spel te hebben. Op dat moment blunderde de tegenover hem zittende persoon en nadat de rookwolken waren opgelost werd er tot remise besloten. er was ook nog een incident aan dit bord, omdat die persoon zei dat leo zijn vlag was gevallen, voordat hij zijn 36ste zet had gedaan. Dit werd echter door de wedstrijdleider weggewoven. Einde discussie.
 
aan bord 6 zat Martin Bender. Dit duel liep redelijk gelijk. De tegenstander had een iets betere stelling, maar opeens zag ik dat Martin een stuk voorstond en maakte het toen vakkundig af.
 
Ondanks dat ik (Rob Buschman) niet meespeelde werd er knap gewonnen. Proficiat heren

Geef een antwoord