Schaakclub Santpoort

Helaas hebben we niet gewonnen van de Wijker Toren 4. 
Het verliep als volgt
Ronald Hoekstra(bord 4) kwam zoals gewoonlijk goed uit de opening, maar toen ik kwam kijken hoe het stond zag ik opeens dat hij verloren stond en de eerste nul stond op het formulier. 
Daarna kwam Wim Dijkman(bord 2). Deze partij was redelijk gelijk, maar op het eind kwam Wim in het voordeel en hield dit vast 1-1. 
 
Leo Kruisselbrink(bord 7) had een pion minder en kwam dit helaas niet meer te boven. 1-2.
Ozden Tuna(bord 1) hield stand en dat bleef zo 1,5-2,5
  
 
Ouker de Jong(bord 6) kwam heel goed uit de opening en dacht zelf dat hij zou winnen, maar na 2 uur spelen leek het toch weer op een remise uit te draaien, maar toen kwam de kracht van Ouker en won toch verdienstelijk 2,5-2,5
Nog 3 partijen te gaan en inmiddels kwam Gerard Swier binnen en hij nam de honneurs van mij over, omdat Rob Buschman nog bezig was op bord 3 en niet wist hoe de stand was. Inmiddels op bord 8 haalde Nico Schumacher een remise uit de hel en had zelfs op het eind een pluspion. 3-3.
 
Toen kwam Gerard en vertelde mij dat ik remise kon geven omdat dit volgens hem genoeg was. Dit overkwam hetzelfde met Bert Stangenberger(bord 5) en dit werd dus ook remise. Helaas had Gerard zich vergist, omdat hij dacht dat we met de 2 remises zouden winnen. Het zweet lag op zijn voorhoofd, maar het zij je vergeven.
 
Bij deze bedank ik Bert voor het invallen. Gerard ook bedankt voor het wedstrijd leiden en natuurlijk ook bedankt voor Robin Looijer als wedstrijdleider.

Geef een reactie