Schaakclub Santpoort

De eerste bondswedstrijd voor een aantal van ons team, ditmaal bestaande uit Dave, Maurits, Bastiaan, Mick, Sjoerd, Robin Anne en Roelof. Onze tegenstanders van De Vennep hadden 1 speler te kort, dus we begonnen met een 1-0 voorsprong. Alle partijen duurden lang, een compliment voor onze jeugdige spelers! Ook was er de nodige hectiek in tijdnood, een wel of niet gevallen vlag en natuurlijk op de borden zelf. We wonnen uiteindelijk met 6-2, een knappe overwinning want we moesten voor de punten knokken. Goed gedaan allemaal!


 
Dave kwam in een passieve stelling terecht. Toen zijn tegenstander een winnende voortzetting miste wist Dave via een omweg met zijn dame binnen te vallen en stukwinst te behalen. Dat gaf hij niet meer uit handen, een mooie overwinning.

 

Maurits speelde degelijk, gebruikte veel tijd maar stond op een gegeven moment ook gewonnen. Hij zag de winnende zet over het hoofd en leek vervolgens te gaan verliezen door tijdnood. Stukwinst door een fout van zijn tegenstander bracht uiteindelijk toch de overwinning, met nog 22 seconden op de klok….

 

Bastiaan had aan bord 3 een mooie aanval op de koningsvleugel van zijn tegenstander, maar zag over het hoofd dat een stuk niet verdedigd stond door een gepende pion. Hij had ook geen tegenspel meer en liep een paar zetten later in een matnet.

 

Mick speelde de hele partij in het defensief, moest een kwaliteit geven (toren voor een paard) en kwam er eigenlijk niet meer aan te pas.

 

Sjoerd speelde een degelijke partij, stond eigenlijk continu beter en wist met 2 torens en een loper tegen een dame wel raad met zijn tegenstander. Knap gedaan.

 

Robin Anne had een vrije b-pion, kwam een kwaliteit achter, won dat vervolgens weer terug en ging zo het eindspel in. Haar tegenstander was dorstig maar verslikte zich in zijn laatste 2 biertjes en Robin Anne, hij gaf groot materieel weg en stond plots verloren.

 

Roelof tot slot leek af te stevenen op een remise, maar wist in het eindspel de dame van zijn tegenstander te verschalken en de partij winnend af te sluiten. Proficiat.
 
Jullie hebben allemaal zeer volwassen en geconcentreerd  gespeeld en dat valt zeker later op de avond zeker niet mee…. Een compliment waard. Ook goed dat jullie ondanks alle hectiek (tijdnood, vlag wel/niet gevallen) gewoon zijn blijven schaken. Leerpunten zijn om te proberen altijd tegenspel te krijgen (maak een plannetje, ook als je in het defensief bent gedrongen….) en om je tijd goed in te delen. Dus bij bekende stellingen niet te lang nadenken en je tijd nemen als je vermoedt dat er ergens een winnende combinatie mogelijk is. Tot de volgende keer, ga zo door!

Geef een reactie