25 november werd de eerste wedstrijd van het vijfde gespeeld. Of Santpoort V zoals het team volgens de NHSB officieel heet. Waarbij de V dan niet voor vijf, maar voor viertal staat.
Bij aanvang van de wedstrijd werd dat viertal al direct tot een drietal gereduceerd. Tegenstander Heemstede moest vanwege persoonlijke omstandigheden helaas bord 1 leeglaten, waardoor teamleider Robin geen partij had, en met wat vluggertjes en het bewonderen van de overige drie partijen de avond moest doorkomen.
Louis speelde op bord drie, en had nauwelijks meer tijd dan Robin nodig om het punt bij te schrijven. Zijn tegenstander zette zijn koning eerst ongelukkig op de diagonaal met zijn toren. Een schaakje met röntgenaanval op die Toren is een van de thema's uit de stappenmethode die Louis dan  natuurlijk ziet. En even later mocht diezelfde loper ook de andere toren ophalen. Dit keer was “Dubbele aanval” het thema. Louis' tegenstander speelde nog een paar zetten door, maar had de 1-0 al op het wedstrijdformulier genoteerd.
Milan had het op bord twee een stuk lastiger. Speelde een groot deel van de avond met een pionnetje minder. Hij verdedigde goed en langdurig, maar na een paar uur spelen kwam uiteindelijk een foutje en verloor Milan een toren en de partij.
Op bord vier speelde Justin. Hij kwam goed uit de opening, maar overzag een pionvorkje op paard en loper. Speelde toen de hele partij met eeen stuk minder. Zijn tegenstander wist met deze luxe niet goed raad en gaf na een paar uur het stuk terug. Justin ging er toen nog even goed voor. Zijn tegenstander leek te vergeten dat terugslaan niet verplicht is en verloor daarna een kwaliteit tegen een pion. En Justin duwde door, waardoor zijn tegenstander zijn loper moest geven, of promotie moest toestaan. Hij koos voor opgave.
Een mooie start voor het team dus.