Schaakclub Santpoort

Vrijwel elk jaar lukt het bekerteam van Santpport om de 2e ronde te halen. Ook dit jaar is het gelukt.

De tegenstander, promotieklasser VVV uit Alkmaar, was op papier een zeer sterke tegenstander. Op de speelavond zelf bleek dat VVV met 4 invallers was gekomen. Santpoort had daarentegen slechts een invaller.

Ilias van der Lende offerde aan bord 4 iets te snel een pion en kwam er daarna niet meer aan te pas. Jammer, volgende keer iets meer tijd gebruiken. 0-1.
Ouker de Jong viel op bord 3 in voor Peter Reinders, die er helaas niet bij kon zijn. Ouker kon niet bewijzen sterker te zijn dan Ilias. De verzwakkende zet h6, die al vroeg in de opening werd gespeeld, brak Ouker 30 zetten later op. 0-2.
Peter de Roode had het niet moeilijk. Goed stukkenspel leidde tot materiaalwinst waarna het hard ging. De tegenstander gaf met nog 1 seconde op de klok een stuk weg. Einde partij. 1-2
Xander Schouwerwou kwam met wit goed uit de opening. Zijn tegenstander vond echter dat hijzelf na de opening ook goed stond. Vreemd, want slechts 2 keer in de partij heeft een zwart stuk de 5e rij gepasseerd. Vanuit een sterk centrum en een open f-lijn werd een doorslaande koningsaanval gestart. 2-2

De tegenstander bleek achteraf bord 1 en 2 op te hebben geofferd. Ze hadden gehoopt de laatste twee borden te winnen en op bord 1 of 2 remise te spelen. Bij 2-2 valt namelijk het 4e bord af (= 2-1 Santpoort). Deze techniek bleek niet te werken.

De vraag blijft: Komt Santpoort door de 2e ronde heen?

Geef een reactie