Schaakclub Santpoort

Afgelopen zondag mochten we, na kampioenschappen in lagere klassen, eindelijk debuteren in de hoofdklasse. Met meerdere KNSB meesterklasse teams en diverse titelhouders beloofde het een pittige avond te gaan worden. Ook telden in deze klasse de 1e 10 schakers mee waardoor ondergetekende ineens ook beter moest gaan schaken.

De hele avond werd het spannend onderin (de onderste 2 degraderen) maar uiteindelijk wisten we ons keurig op een 8e plaats met 203 punten en een marge van 20 punten te handhaven.

Topscoorder van ons team werd Alapin met een voor zijn doen tegenvallende score (wij weten allemaal dat het een kwestie van tijd is voordat hij GM is) van 30 punten. DaanHa volgde met 27 punten maar leek lange tijde zelfs topscoorder van de hele klasse te worden. 1/2 uit 7 op het eind gooide hier roet in het eten. Onze ruwe diamant Dave was heerlijk op dreef met 26 punten en gezien de mat in een paar hieronder.

Socrates was onze nummer 4 en zette met 24 punten en een TPR van 2371 een keurige prestatie neer. Nummer 5 werd nieuw lid grobbenkuiken met 22 punten (die pas vrij laat op de avond werden gescoord). Daarachter volgden de gebroeders BasTarwe en Schaakeend met ieder 19 punten (Bas scoorde wel een hoger TPR en werd dus nummer 6).

Onze penningmeester zit in een stijgende lijn en behaalde deze keer 17 punten en werd bovendien remisekoning van de avond. Volgende keer zien we hem weer bovenin terug. Datzelfde hoop ik volgende ook over mijzelf te kunnen zeggen. En last but not least hebben we Menno. Helaas zijn wij hem halverwege de avond kwijt geraakt en hopen wij hem voor zondag weer te hebben teruggevonden.

Hopelijk allemaal weer tot zondag! (en voor de liefhebbers nog stelling uit een partij van Dave)

Geef een reactie