Schaakclub Santpoort

Je hebt van die dingen waarvan je gewoon niet verwacht dat ze ooit gebeuren. Zoals de loterij winnen of dat Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen. Hier later meer over.

Afgelopen zondag moesten we helaas ons toptalent Schaakeend missen maar waren we toch met z’n tienen doordat de voorzitter weer van de partij was. Het voltallige bestuur aangevuld met een mix van (jong) talent, ruwe diamanten, gevestigde orde en een Griekse wijsgeer. Op papier is dat natuurlijk genoeg kwaliteit om te handhaven. Maar ja, dat moet er op zo’n avond ook uit komen.

Gelukkig kwam dit er ook uit en eindigden we met 194 punten op een 8e plaats met een ruimte marge van 12 punten op de degradatiestreep.

En kennelijk vielen afgelopen zondag Pasen en Pinksteren op 1 dag want ondergetekende werd topscoorder uit het team met een (vind ik zelf) behoorlijke 24 punten.

Alapin, Grobbenkuiken en de voorzitter volgden met 22 punten. De overgebleven 2 Havers haalden ieder 21 punten. Daarachter kwam onze wijsgeer tot 20 punten.

De penningmeester behaalde dit keer 18 punten (we weten allemaal dat hij nog veeeeel beter kan) en bleef tot zijn eigen opluchting Menno voor die eindigde op 15 punten. Hekkensluiter was Dave die maar een half uurtje kon meedoen maar toch 9 hele belangrijke punten wist binnen te halen.

Komende zondag wordt er opnieuw op Lichess in de hoofdklasse geschaakt om 20.00 uur!

Geef een reactie