Schaakclub Santpoort

Nu de Corona maatregelen weer strenger worden is op Lichess ook weer de alternatieve (KNSB) competitie. Afgelopen zondag deden wij hier voor het eerst aan mee. Met 3 de Roodes, 3 Havers, onze jeugdcommissaris, snelschaakkanon Dave en ondergetekende kwamen we in ieder geval al goed sterk op.

Al heel snel bleek dat wij veel te sterk waren voor deze 3e klasse. BasTarwe had een vliegende start en werd op de voet gevolgd door zijn broer. Dave had een tijdje niet geschaakt en moest even warm draaien. En op onze penningmeester deed al meerdere keren een dame in de aanbieding.

Later op de avond werd het toch erg spannend wie de beste Santpoorter van de avond zou worden. Dave was goed op gang gekomen met 9 overwinningen na z’n 0 in het begin, Bas en Daan hadden last van een slecht middenstuk en Menno was nog lang ongeslagen.

Uiteindelijk werd de penningmeester topscoorder met 63 punten (mede door zijn snelle spelen) en 1 punt voorsprong op BasTarwe. De nummers 3 t/m 7 waren deze avond ook Santpoorters en daardoor eindigden wij met 306 punten terwijl team 2 pas 130 punten had.

Volgende week gaan we het online in de 2e klasse proberen!

Geef een reactie