Schaakclub Santpoort

Afgelopen zondag mochten we het, na het kampioenschap vorige keer, proberen in de 1e klasse. Deze klasse is al een stuk sterker met teams als KC, UVS, Assen en Hardenberg. Maar gelukkig waren wij ook weer op volle sterkte met Alapin, 4 Havers, Socrates, de penningmeester, Menno, Dave en ondergetekende. En natuurlijk met de meesten op een gezellige Teams sessie.

Na een iets tragere start bleven we gelukkig redelijk in het spoor van KC en UVS (een puntje of 20-30). Langzaam kwamen we telkens iets dichterbij maar telkens bleef het gat ca. 10 punten. Maar in de laatste halve minuut gingen we uiteindelijk toch KC voorbij met een verschil van 2 punten en werden we kampioen met 230 punten!

Absoluut topscoorder werd Socrates met 42 punten, een tpr van 2400+ en een 3e plaats overall. BasTarwe haalde 40 punten en een TPR van 2500+ (hadden ze maar normen op Lichess he) en Alapin werd onze nummer 3 met 35 punten (toch een beetje tegenvallend voor een schaker van zijn kaliber; ja dat mag ik zeggen ook al ga ik nooit zo’n score halen :-) ).

DaanHa eindige met 28 punten net iets voor de 26 punten van eeuwig talent/ruwe diamant Dave. Daarachter eindigde met 21 punten jeugdtrainer (en rolmodel voor de jeugd) Menno. Ondergetekende haalde er deze keer 20 en had daarbij vooral last van zijn superstart (toch nog een tpr van 2151). De penningmeester haalde een voor zijn doen schrijnende 18 punten. Maar gelukkig heeft hij voor morgen echt beterschap beloofd. Schaakeend was deze keer iets minder in vorm met 13 punten en TonH sloot de rij met 4 punten.

Morgenavond mogen wij ons debuut maken in de hoofdklasse tussen een heleboel meesterklasseteams en titelhouders! Maar gelukkig moet handhaving met al deze talenten te doen zijn!

Geef een reactie