Schaakclub Santpoort

Na een weekje acclimatiseren in de 2e klasse mochten we het deze zondag weer proberen. Dit keer hadden Ilias en Bas plechtig beloofd klokslag 8 uur erbij te zijn. Aangevuld met Dave, Sjoerd, Daan, Ton, Martijn, Peter, Menno en ikzelf stond er een goed team klaar.

Ilias was rustig aan het berserken (96%!) in een speeltempo met een speeltempo waarbij je eigenlijk niet kon berserken. Dit leverde hem maar liefst 9 nullen maar daar tegenover stonden 15 berserkoverwinningen. Zo werd hij ruim topscoorder van de avond met 57 punten.

Onze Socrates was ook goed op dreef met een TRP van 2356 en een score van 36 punten. Daan werd uiteindelijk de beste Haver van de avond met 30 punten en nummer 3 bij ons.

Bas en onze penningmeester vielen deze avond iets tegen met 24 punten. Niet dat deze keer slecht was, maar ondergetekende is gewoon veeeeeel meer gewend van deze kanonnen.

Schaakeend stond lange tijd in de top maar eindigde met 4 nullen op rij en een paar goede one-liners. Dave kon er maar een uurtje bij zijn en haalde met 17 punten een goede score. En ondergetekende telde voor de verandering ook eens een keertje mee voor de eindscore. Winnen van sterke spelers en verliezen van de eigen rating leverde 19 punten op.

Uiteindelijk leverde dit een totaalscore op van 228 punten (36 punten voor nummer 2 Groningen) en mogen wij het komende zondag in de 1e klasse proberen!

Hans

Geef een reactie