Schaakclub Santpoort

Vrijdag 6 december speelde Santpoort tegen Caissa-Eenhoorn voor de KNSB beker en helaas haalde Santpoort het net niet. Wij verwachtten van tevoren al dat het een zware wedstrijd zou worden, en ze speelden met drie 2200+ spelers dus deze inschatting was terecht.
 

Na een rumoerig begin zaten we na ongeveer een uur allemaal lekker in de partij en konden we concluderen dat Wim Eveleens op bord 4 lekker stond, Bas op bord 3 een pion voor stond, met wat vage compensatie voor zijn tegenstander, Daan in een gecompliceerde stelling terecht was gekomen en Ilias remiseachtig stond.
 

Wim heeft een zeer goede wedstrijd gespeeld, kwam goed uit de opening en overspeelde daarna zijn tegenstander. Goede overwinning dus voor Wim! Daan speelde de Siciliaanse Draak en in deze opening is het de vraag of wit's aanval doorslaat of die van zwart, en helaas was de tegenstander net iets handiger en stond het 1-1.
 

Toen was er in beide overgebleven partijen erge tijdnood en gaf Ilias uit het niets een toren weg. Erg zonde, aangezien hij achteraf gezien helemaal niet verkeerd stond. Nu was alleen Bas nog bezig, en dit was een bizarre partij. Bas stond eerst een pion voor, gaf toen een kwaliteit weg, speelde daarna zijn tegenstander helemaal weg met een kwaliteit minder, en toen waren beide spelers in erge tijdnood en konden beide spelers winnen. Helaas voor ons trok Bas uiteindelijk aan het kortste eind en verloren we met 1-3. Al met al erg jammer, want er had meer in gezeten.

Ilias van der Lende

Geef een reactie