Schaakclub Santpoort

Santpoort N1 heten we. De nieuwe benaming die de NHSB de teams heeft gegeven in de regionale competitie voegt een N toe. Dit om het onderscheidt met de teams in de landelijke competitie van de KNSB te maken.

 

We speelden dus tegen Kijk Uit N1 die tegenwoordig in de bestuurskamer van IJVV Stormvogels hun wedstrijden spelen. Santpoort N1 bestaat uit Bas, Daan, Jan, Peter, Martijn, Wim, Wim Laurens, Jelle en Menno en ongetwijfeld zullen ook andere clubgenoten gedurende het seizoen wel eens aanschuiven. We spelen in de 1e klasse B van de NHSB, samen met de 1e klasse A, de hoogste klasse in de competitie tegenwoordig. Of er een wedstrijd om het regionaal kampioenschap tussen de winnaars van 1A en 1B komt weet ik niet maar dat ga ik zeker nog navragen. 

 

Maar goed, deze wedstrijd was een weerzien in de onderbond met Kijk Uit. We werden gastvrij ontvangen en de wedstrijd verliep prima voor ons. Wim, Wim Laurens en Peter speelden remise zonder echt in de problemen te zijn geweest. Bas, Martijn, Jan en Menno wonnen hun partij en alleen Jelle verloor helaas met een toren voor. Het is even wennen als je er in tegenstelling tot op zaterdag geen extra tijd bij krijgt. Jelle ging dus tot zijn verbijstering door zijn vlag. Dat gaat hem zeker niet nog eens gebeuren. 

 

Een prima debuut dus in de 1e klasse deze 2,5 – 5,5. We hopen de rest van de wedstrijden dit jaar ook te winnen. 

Geef een reactie