Schaakclub Santpoort

Santpoort N2 moest op 8 maart tegen KC N4j een jeugd team uit Haarlem.

Rob Buschman was als eerste klaar, binnen een half uur zette hij zijn tegenstander mat!

Goed begin is het halve werk, ondergetekende kwam, zag en verloor niet veel later, slechtste partij ooit? Kan me op dit moment niet goed concentreren, ik neem maar even een adempauze.

Ik zag vanuit mijn ooghoek dat “invaller” Ronald Hoekstra een stuk achter stond, dat wordt nog een lastig avondje. Ronald wist er nog knap een remise uit te slepen door eeuwig schaak.

 

 Wim Dijkman speelde naar eigen zeggen ook niet best maar verloor in elk geval niet 2-2. Wim vierde gisteren zijn 60 jarige verjaardag, Wim gefeliciteerd! We weten dat je het niet leuk vind, maar het heeft ook voordelen, nu kan je bij de Hofgeest ook in Velserbroek meedoen op woensdagmiddag, daar spelen ze schaak vanaf 60 jaar! 

 

Marten Buschman de man in vorm verslikte zich verloor een stuk en daarmee de partij 2-3.

 

Good Old Ouker de Jong stond aan bord 1 een pion voor, maar beschikte over heel erg weinig tijd. Ouker bleek over stalen zenuwen te beschikken en wist de coming vrouw van KC Stella Honkoop knap op een nederlaag te trakteren en daarmee in elk geval een punt voor Santpoort N2 veilig te stellen!! Daarmee hebben we het kampioenschap nog in eigen hand, hoewel De Uil N3 nu in punten met ons gelijk staat, zal het aantal bordpunten (1,5 punt in ons voordeel) waarschijnlijk in de laatste wedstrijd van het seizoen beslissend zijn! 

 

 

 

Geef een reactie