Schaakclub Santpoort

In navolging van Santpoort N1, N3 en V1 is ook Santpoort N2 afgelopen vrijdag tegen HWP N7 Kampioen geworden! Alle Santpoorters wil ik hierbij feliciteren, een ongekend goed seizoen voor SC Santpoort, wellicht komt het doordat de KNSB flink heeft lopen husselen met de indelingen en het wedstrijdprogramma. Desondanks blijft het een prestatie van formaat!

Afgelopen vrijdag was het vooraf nog spannend, de Uil N3 stond in punten gelijk met ons, wel hadden we 1,5 bord punt meer! Het was dus zaak om met zo’n hoogst mogelijke uitslag te winnen!

Als teamleider had ik het druk om alle spelers op tijd achter de borden te krijgen en ook te houden. Ronald Hoekstra dacht dat we thuis speelden en moest ik dus ophalen, terwijl ik net in Haarlem was gearriveerd. Wim Dijkman had zijn auto in een woonwijk geparkeerd en dacht ineens aan een parkeerbon, zijn auto maar even in de parkeergarage gezet!

Ronald maakte zijn reputatie weer helemaal waar “alles of niets” op bord 1 rolde hij in 12 zetten zijn tegenstander helemaal op “fantastische speler is dat toch”, Ronald bedankt, als invaller begonnen en als basisspeler geëindigd!! Met 3,5 uit 4 heb je een grote bijdrage geleverd! Wim Dijkman kreeg in de opening een pion kado, pakte er daarna met een slimme combinatie nog een en niet lang daarna had hij het vissie op het droge 0-2. Wim heeft een uitstekend seizoen achter de rug met 5 uit 6 !! 

Rob Buschman won ook een pion in de opening, daarna werd op zijn Buschies zo’n beetje alles wat op het bord stond afgeruild. Pakte tussendoor nog een pion, wat goed was voor een gewonnen eindspel, zijn tegenstander zag het hopeloze van zijn stelling in en gaf dan ook op  0-3.

De vaart zat er goed in!

Henk Swier kwam niet helemaal overtuigend uit de opening en moest werken voor zijn punt en dat hij op meesterlijke wijze. Hij koos in een moeilijke stelling voor de juiste zetten en zijn tegenstander stond met een bord vol stukken, “maar 1 minder dan Henk” verloren en gaf gedestilleerd op! 0-4

Ouker de Jong speelde een solide partij, stond enorm onder druk, een foute zet kon fataal zijn! Ouker deed ook nu weer onder grote druk de juiste zetten en maakte uiteindelijk gehakt van zijn tegenstander! Klasse Ouker 0-5

De buit was binnen, het kampioenschap was daar!!!!

Marten Buschman was nog aan het spelen, had een klein plusje, hij mocht remise aanbieden 0,5 -5,5. Lekker dat we niet afhankelijk zijn van de laatste wedstrijd van de Uil, op eigen kracht kampioen geworden!! Gefeliciteerd!!  

Gerard Swier

 

 

 

Geef een reactie