Schaakclub Santpoort

Op de nieuwe locatie van de Uil in Hillegom, voelden we ons gelijk thuis. 

 

Ouker de Jong liet zien hoe het moest, hij strafde in de opening al een fout af van zijn tegenstander, hij won een vol stuk! Daarna deed Ouker rustig zijn zetten en zijn tegenstander werd er moedeloos van en ging aan de wedstrijdleider vragen of hij op mocht geven, het mocht 0-1. De eerste klap is een daalder waard, Henk Swier aan bord 1 overspeelde de beste schaker van de Uil de heer van de Bergh, een knappe combinatie in het middenspel leverde 2 pionnen op, wat ruimschoots voldoende bleek voor de overwinning 0-2. Marten Buschman kwam met wit niet lekker uit de opening tegen Kees Jongsma, hij stond heel gedrongen, maar plotseling een beetje uit nood geboren ging Marten met zijn Dame in de aanval. Het was eigenlijk niet eens een aanval, maar zijn tegenstander schrok er toch van en gaf pardoes zijn loper weg!! Marten scoorde hiermee zijn 2e volle punt voor SC Santpoort!

Een heerlijke meevaller 0-3

 

Op dat moment kreeg Wim Dijkman een remise aanbod, dat was gelijk de winst 0,5-3,5 MAAR opnieuw weigerde hij de REMISE van zijn tegenstander aan te nemen?! Een goede mentaliteit en Wim stond ook beter, maar nog lang niet gewonnen en een foutje is gauw gemaakt. Na overleg besloten we dat het toch verstandiger was om het remise aanbod aan te nemen, “om de winst zeker te stellen”! Maar Wim had al een zet gedaan!! Hierop besloot Wim dan zelf maar remise aan te bieden, zijn tegenstander rook onraad en moest er lang over nadenken, maar hij nam het tenslotte toch aan! De winst was binnen!

 

Hierdoor kon Gerard Swier rustig op winst blijven spelen, zijn tegenstander Ron van der Linden deed niets, behalve elke keer een zet doen, als Ik dat ook had gedaan. De hele partij had ik met zwart het initiatief en langzaam maar zeker kwam ik beter te staan, Hij had al een dubbelspion en uiteindelijk zelfs een pion minder, dit gaf in het eindspel de doorslag 0,5- 4,5. Als laatste was teamcapten Rob Buschman aan het schaken tegen Peter de Haas, hij was net als zijn broer niet lekker uit de opening gekomen. Rob probeerde net als zijn broer ook een uitval te doen, maar zijn tegenstander bleef koel en bracht zijn pion aan de overkant 1,5-4,5. Weer een knappe overwinning!

Geef een reactie