Schaakclub Santpoort

Op vrijdagavond 15 maart trad een tiental van Santpoort in Haarlem aan tegen een tiental van Kennemer Combinatie. Op het het spel stonden een tweetal kampioenschappen. Ons viertal moest daarvoor minimaal 1 matchpunt halen, het zestal had ook nog 1  matchpunt nodig, maar had daarvoor nog 1 speelronde extra achter de hand. 

 

Hieronder een kort verslag van het zestal.

 

Gijsbert had al vlug een remise aangeboden. Dames, Torens en Paarden waren afgeruild en hij zag geen kans meer om op winst te spelen. Zijn tegenstander was het daar al snel mee eens.

 

Mijn tegenstander gooide onorthodox zijn pionnen naar voren. c6, d5 en b5 waren de eerste drie zwarte zetten. Hierdoor bleef zijn ontwikkeling wel erg achter en deed bijvoorbeeld de loper op f8 alsof deze een grote pion was. Ik hoefde zelf niet veel te doen om groot voordeel te krijgen, en na dubbelschaak stond op zet 19 het mat al op het bord.

 

18. Pd6++ Kd8 19.De8# 

 

 

Naast mij speelde Justin een flink hoger tempo. Ook zijn tegenstander nam wat te veel risico, waardoor de  zwarte Torens binnen konden komen. Slechts weinige tellen later stond ook daar de speler van KC mat.

 

2.5-0.5 dus, en goede stellingen op de overige borden. Ozden haalde het kampioenschap binnen door zijn tegenstander een remise aanbod te doen dat deze niet kon weigeren.

 

Op bord 3 speelde Louis. Had een paard geofferd voor de aanval, maar deze leek een beetje dood te lopen. Na een foutje van zijn tegenstander werd dat materiaal weer teruggegeven, maar Louis had vrijwel geen tijd meer. De tegenstander wilde Louis niet door de vlag beuken en bood remise aan, waardoor Louis ineens aan twee dingen ging denken: remise aannemen, of toch op zoek naar een winnende zet. En hierbij werd de tijd overschreden. Zuur.

 

Leo leek in mijn ogen ook beter te staan, maar dat voordeel vervlakte in de tijdnoodfase die je wist dat zou komen. Uiteindelijk werd ook hier de vrede getekend, zodat N3 een ronde voor het einde van de competitie 4 matchpunten voorstaan en het kampioenschap dus ruim binnen is. 29 maart kunnen we vrijuit spelen en proberen om het ongetwijfeld groots opkomende publiek een leuke avond te bezorgen

Geef een reactie