Schaakclub Santpoort

Drie jaar op rij KC loten voor de KNSB-beker. Dat is wel bijzonder. Het stond 1-1 door 1x winst na vluggeren en 1x verlies na vluggeren. Steeds een spannende derby dus maar niet afgelopen vrijdagavond. 

 

De meeste problemen hadden we vandaag aan de borden 3 en 4. Wim Laurens kende de opening onvoldoende en slaagde er ook niet in om van niets iets te maken. 1-0 achter na anderhalf uur spelen is niet de start waar je op hoopt als je slechts vier ijzers in het vuur hebt.

 

Ook bij Bas ging het niet zoals gewenst. Een doorschuivende d-pion van wit gaf de nodige problemen. Bas besloot om te kiezen voor het geven van een stuk voor twee pionnen waarbij op de f-lijn een witte dubbelpion kwam te staan maar de witte koning wandelde gewoon naar een veilig plekje en daarmee was het over, al probeerde Bas nog lang zijn tegenstander tot een foutje te verleiden.

 

Bij Peter op twee en bij Ilias op het eerste bord ging het beter. Peter hield stug stand met zwart maar het speeltempo zat hem dwars. Bij de beker krijg je naast je reguliere tijd vijf seconden per zet en dat is vervelend weinig aan het eind van de partij. In een stelling met pionnen, toren en dame ging Peter helaas in de fout. 

 

Ilias zette met wit Miguoel onder druk en aan het eind van de partij betaalde zijn geduld en goede rekenwerk zich uit via de winst van twee pionnen. Punt in de pocket leek het, maar een fout koste een toren. De toren van Miguoel tegen de pionnen van Ilias bleek toch remise. De heren wikkelde netjes af naar pat. Jammer voor Ilias maar het was mooie en spannende partij.

 

Uiteindelijk verloren we verdiend. Volgend jaar krijgen we vast weer KC in de 2e ronde. Dan kunnen we ons revancheren.  

Geef een reactie