Afgelopen vrijdag speelden we tegen een veredeld jeugdteam. Zij hadden 2 invallers, die geen jeugdleden waren. Wij misten onze topscorer Ronald Hoekstra.


Op bord 2 speelde Douwe een gedegen partij en won als eerste een vol punt.
Rob op bord 3 kwam een stuk voor te staan tegen 3 pionnen en vond het risico te groot en gaf eeuwig schaak. resultaat remise.
Op bord 4 kwam Nico goed uit de opening, maar langzamerhand kwam zijn tegenstander steeds beter te staan en hij verloor uiteindelijk tegen een sterke invaller, die de hoogste raiting had. 1.5-1,5


Op bord 5 speelde Leo wederom met zijn tijd en zijn tegenstander en met nog een paar minuten op zijn klok en met nog ongeveer 10 zetten te spelen, haalde Leo de winst binnen. 2,5-1,5.
Martin speelde op bord 6 tegen een jeugdspeelster en kwam na ongeveer 15 zetten een stuk achter te staan, omdat hij, zei hijzelf, blunderde. 2,5-2,5.
De enige, die nog speelde was Ouker op bord 1 tegen een invaller, die de een na hoogste raiting van de tegenstander had. Op een gegeven moment, gaf de teamleider aan dat hij remise mocht aanbieden, maar Ouker, die 1 pion voor stond, zei dat we moesten winnen om kans te houden op het kampioenschap.


Helaas gaf Ouker door een blunder een stuk en de partij weg. Jammer, maar ondanks dat goed gevochten voor een goed resultaat. Mijn complimenten voor het hele team. We moeten ons revancheren tegen onze volgende tegenstander en dat is koploper het Witte Paard op dinsdag 18 februari uit.

Geef een antwoord