Schaakclub Santpoort

 

Zaterdagmorgen vroeg gingen 2 teams van onze schaakvereniging het Noord Hollandse kampioenschappen voor viertallen spelen! Het eerste team van Santpoort was vertegenwoordigd door Martijn en Rob de Roode, Hans Kors en Henk Swier. Het tweede team bestond uit de talenten Bas, Daan, Sjoerd Haver en Brain.

 

Om half 10 werd ik opgehaald door mijn team genoten,wij spelen al jaren lang elk jaar als vast 4tal en maken er altijd een hele fijne gezellige dag van. Martijn had dit jaar de boodschappen gedaan en had flink ingeslagen! 4 croissantjes en 12 red bull. Ik had het niet helemaal door dat het voor het hele team was want had de 4 croisants waren al op voordat we aankwamen ;) Ze waren lekker alleen een beetje weinig!

 

We moesten alleen wel een beetje tempo maken, want we werden al door een nerveuze Ton Haver  gebeld , onze naam al was omgeroepen, als laatste kwamen we binnen en konden gelijk onze eerste wedstrijd vol vertrouwen en lekker relax beginnen.

 

Wat ik nog nooit gezien heb!! Tijdens onze 1ste wedstrijd rond een uur of 10 haalde de tegenstander van Hans een thermoskan uit zijn tas, en goot zijn dop vol met je raad het nooit niet met een lekker vers heet bakkie koffie maar met ijskoud water om er vervolgens zijn bierfles in te zetten, die hij alleen dronk als ie ijs en ijskoud is!

 

Nu weer terug naar het wedstrijdveld! Wij gingen als een komeet van start en wisten alle 3 de wedstrijden voor de pauze met een maximale score van 3 uit 3 en met 12 bordpunten te beginnen! Het tweede team stond met de pauze op 50%.

 

Tijdens de pauze was het weer tijd voor een bezoek aan de lidl, met 4 bananensoezen en 8 water ipv de nodige 1 spa blauw. We hadden 1 bananensoes over maar waren die snel kwijt aan onze vriend Olaf van Chess Society die met zijn tong op zijn schoenen het taartje in ontvangst nam;)

 

Na de pauze kregen we natuurlijk de top van het klassement tegenover ons met gemiddelde tegenstanders van 2000+ spelers, een loodzware opgave, maar hadden er alle vertrouwen in! Tegen de Waagtoren 1 speelden we een keurig gelijkspel met dank aan de de Roodes, die beide een vol punt noteerden. Rob die na zijn snelle en goede overwinning op Patrick de Koning helemaal los kwam. Tegen de Wijkertoren 1  verloren we nipt met  1,5-2,5 en alle andere partijen sloten we  winnend af. En met 11 matchpunten en 21,5 bordpunten behaalden we een welverdiende 2de plaats. Een Fantastisch resultaat tussen hoog genoteerde clubs. En met Martijn aan het eerste bord met een score van 6,5 uit 7 getuigd van grote klasse! Hans met 6 uit 7 ook geweldig en ik weet niet wat er met Rob aan de hand was maar met ook 6 uit 7 ook fantastisch,  hij is erg goed bezig de laatste tijd!  Mijn bordpunten kunt u zelf uitrekenen, maar we hadden van tevoren besloten dat degene met de laagste aantal punten een verslag moest maken!

 

Het tweede team heeft het keurig gedaan met 8 matchpunten en beloofd wat voor de toekomst!

 

Van de gewonnen kazen is er al 1 op gegaan! Hé Hans

 

 

Henk Swier

Geef een reactie