Schaakclub Santpoort

 Afgelopen zaterdag 18 april speelde Santpoort zijn één na laatste wedstrijd tegen Aartswoud.

Hoewel de stand hoog uit viel, was het toch bloedje spannend. Hans Kors en Henk Swier waren de invallers voor Gerard van Es en Martijn de Roode.

Xander Schouwerwou de man in vorm had Mark Helder (2145) bijna te pakken, hij stond een Toren voor tot hij een zetje over het hoofd zag en de overwinning toch aan zijn tegenstander moest laten 0-1.

 

Peter de Roode is ook in vorm, hij veegde zijn tegenstander 1-1. Ilias van der Lende deed hetzelfde met de heer Bakker 2-1. Henk Swier kwam redelijk uit de opening, maar liet de Dame van zijn tegenstander in zijn stelling komen en toen was het eigenlijk snel gebeurd 2-2. Wim Laurens Gravemaker onze rekenmeester stond niet echt lekker, maar wist van niets iets te maken en won zelf nog zijn partij 3-2! Stefan Fokkink deed het deze middag rustig aan en was tevreden met een halfje 3,5 – 2,5. Er waren nog 2 partijen te gaan Hans Kors en Piet Peelen, we moesten natuurlijk wel winnen om de druk op koploper de Waagtoren te houden. Piet stond met zijn rug tegen de muur tegen kanjer Lie die net als Piet tot nu toe al zijn partijen had gewonnen. De druk lag nu bij Hans die een kwaliteit en een pion voor stond, hij moest voor de winst gaan en terwijl iedereen bij Piet stond te kijken, maakte Hans met een paar rake klappen zijn partij uit 4,5 – 3,5. Hans blijkt een super invaller hij heeft in 3 invalbeurten 2,5 punt gehaald, klasse Hans!

 

Piet was in opperste concentratie en had met een truc een Dame voor een Toren en een pion te pakken, ik denk dat het remise was maar Piet trok toch aan het kortste eind, de ongelukkige opstelling van de Koning van Lie koste hem zijn partij 5,5 – 2,5. Nu maar kijken of de Waagtoren de laatste wedstrijd de spanning aan kan.

 

Gefeliciteerd met jullie uitstekende prestatie voor de Beker, om de Uil met 4-0 te vegen, het is voor het eerst naar mijn weten dat Santpoort zich weet te plaatsen voor de (halve)finale dag!

Geef een reactie