Schaakclub Santpoort

Voor het eerst in de geschiedenis, wist SC Santpoort de beker te winnen!

Hier is een heel groot compliment op zijn plaats en een enorme stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan.

Nadat we in de halve finale het Spaarne op een 3-1 nederlaag hadden getrakteerd, was het nu de beurt aan de Eenhoorn uit Hoorn.

De Eenhoorn met allemaal dezelfde shirts met verschillende teksten als, zaterdag gehaktdag en het ergste moet nog komen?! Het werd inderdaad erg voor de Eenhoorn ze werden met 4-0 in de pangehakt en dat voor een finale! Ilias van der Lende kwam in mijn ogen niet helemaal lekker uit de opening, wat zijn tegenstander de tekst ontlokte `dat als hij deze partij nog zou verliezen hij zijn slipper op zou eten`. Ilias vlocht met een mooi kwaliteits offer een niet te dekken mat in de stelling 1-0. Klasse Ilias weer pieken op het juiste moment!

De tweede die won was Martijn de Roode, zijn tegenstander had zich voorbereid op Xander Schouwerwou en zelfs na de wedstrijd was hij er nog altijd heilig van overtuigd dat hij tegen Xander had gespeeld. Martijn moest goed rekenen en deed dat ook en haalde overtuigend het tweede punt binnen voor Santpoort. 

 

Het waren de borden 2 en 4 die hadden gewonnen dus moest er nog een halfje gehaald worden voor de overwinning, Piet Peelen zijn stelling was lastig te beoordelen en Peter de Roode had een stuk geofferd tegen 3 pionnen. Peter schoof als een echte grootmeester gedecideerd zijn pionnen naar voren, zijn tegenstander offerde nog zijn paard maar er was geen houden meer aan 3-0. Piet had in het eindspel niet echt voordeel en leek op remise af te stevenen, totdat zijn tegenstander in het eindspel een klein foutje maakte met fatale gevolgen 4-0!

 

Wedstrijdleider Aart Strik deelde de bekers uit, teamleider Gerard Swier nam dankbaar de beker in ontvangst, feliciteerde de overige deelnemers met hun behaalde plaatsen, het Spaarne voor het beschikbaar stellen van de locatie en memoreerde nog maar even naar de eerste speel ronde tegen Excelsior. We hebben in totaal acht spelers nodig gehad om de beker te bemachtigen, naast bovengenoemde spelers Xander Schouwerwou, Steven Fokkink, Wim Gravemaker en Henk Swier. Toch nog een mooie prijs op het einde van het seizoen! Volgend jaar mogen we met twee teams mee doen, één in de KNSB en één in de Noord-Hollandse, een mooie uitdaging. Allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Gerard Swier


 

Geef een reactie