Schaakclub Santpoort

Hoewel de doelstellingen dit seizoen, het eerste en derde promoveren en het tweede en vierde handhaven niet gehaald zijn, kunnen we toch spreken van een goed seizoen.

Het eerste
heeft op 1 wedstrijd na alles ruim gewonnen en zijn er in ELO punten dik op vooruit gegaan. Speler-trainer IM Piet Peelen haalde een fantastische score van 100% met 9 uit 9! Ilias van der Lende haalde met 6,5 uit 8 een ELO van 2219 en heeft voornamelijk op  de borden 1 en 2 gespeeld, klasse Ilias! Wit speler Xander Schouwerwou deed het ondanks zijn verhuizing goed met 6,5 uit 8.

Zwart speler Stefan Fokkink heeft het ook uitstekend gedaan, ook voor de beker wist hij knap te winnen en haalden voor de bond een mooie 6,5 uit 9, bijna een 7 uit 9.

Martijn de Roode blijft zich goed ontwikkelen en heeft slechts 1 partij verloren en ook voor de beker uitstekend gescoord! Peter de Roode had op het verkeerde moment een kleine inzinking, maar is weer helemaal terug, de beker zorgde voor de ommekeer, hij wist de laatste 5 partijen allemaal te winnen!

Wim Laurens Gravemaker was op het laatste moment toegevoegd en heeft zich uitstekend staande gehouden, een prachtige 6 uit 9 met een rating van 1937 scoorde hij ruim boven verwachting!

Gerard van Es heeft helaas tijdens het seizoen afgehaakt, wij wensen hem sterkte.

Hans Kors was een uitstekende vervanger van Gerard, nogmaals bedankt voor het invallen Hans.

Het eerste heeft zich heel knap weten te plaatsen voor de finale dag van de BEKER!!

Het tweede
heeft alle zeilen bij moeten zetten om zich te handhaven en dat is gelukt!

Wim Gravemaker was hier de topscoorder met 4 uit 6 en haalde een ELO van 1972!

Jeronimo van der Star, Nathalie van der Lende en Rob de Roode haalden allemaal een keurige 50%!

Gijsbert de Bock offerde zich af en toe op aan een hoog bord, in het belang van het team en deed het met 3 uit 7 verdienstelijk. Kevin Dekkers heeft door omstandigheden slechts 2 keer kunnen spelen, we hopen je komend seizoen toch weer achter het bord te zien.. Henk Swier en Naverone van der Star verleden jaar nog in vorm haalden slechts een schamele 2,5  uit 6. Van de invallers deed Wim Dijkman het uitstekend met 1,5 uit 2!

Het derde
speelde een wisselvallig seizoen, eerst wilden we kampioen worden, toen moeten we uitkijken dat we niet degradeerden en de laatste wedstrijd konden we alsnog kampioen worden.

Ouker de Jong was topscoorder met 4,5 uit 6, ook in de onderlinge staat Ouker stijf bovenaan, proficiat! Hans Kors en Ronald Hoekstra speelden met 3,5 uit 5 ook een goed seizoen, het was jammer dat Hans de laatste wedstrijd niet mee kon doen i.v.m. het invallen voor het eerste en in Leiden.

Wim Dijkman en Gerard Swier haalden 50%. Rob Buschman speelde onder zijn kunnen 2 uit 6 is voor onze remise koning een punt tekort.

Ik wil Bert Stangenberger bedanken dat hij bijna alle wedstrijden heeft gespeeld, ondanks een slechte score bedankt, dit in tegenstelling tot Ivan Ivanov die het hopeloos liet afweten.

Verder wil ik alle invallers bedanken, we hadden er heel wat nodig.

Het vierde
met een mix van oud en jong, is verleden jaar gepromoveerd en dit jaar helaas weer gedegradeerd .De jeugdspelers Daan Haver en Dave Looyer hebben het uitstekend gedaan 3,5 uit 6 en 3 uit 4! Menno Schaefer haalde nog 2,5 uit 6. Bas Haver en Aad Zandvliet haalden 2 uit 6. Mick Mulder speelde wat ongelukkig 1,5 uit 7. Leo Kruiselbrink, Cees Heeremans en  Paul van Zon haalden allemaal een vol punt. De invallers konden helaas niet het verschil maken.

Geef een reactie