Schaakclub Santpoort

Het was afgelopen vrijdag een heet avondje in het Polderhuis, Santpoort moest de eerste ronde direct tegen één van de favorieten Kennemer Combinatie, zij spelen 2e klas KNSB.
 
 
Het beste wat KC had kwam zo'n beetje binnen lopen Yorik ten Hagen 2287, Daan in het Veld 2207, Pieter Roggeveen 2160 en Lennart Dek 2230, dat beloofde een spannend avondje te worden want bij Santpoort lopen er tegenwoordig ook geen kleine jongens meer rond IM Piet Peelen 2382, Ilias van der Lende 2181, Peter de Roode 2175 en Martijn de Roode 2044.
 
Na ruim een uur spelen stonden alle borden redelijk tot goed, Piet had een pion geofferd, Ilias kwam flitsend uit de opening en al een behoorlijke voorsprong in ontwikkeling, Peter speelde met zwart maar het leek wel of hij wit had en bij Martijn stond het hele bord nog vol stukken.
Piet bood als eerste remise aan, hij had nog 11 min. op de klok en zijn tegenstander maar liefst 46, Yorik besloot hier een klein half uur over na te denken, maar als Piet remise aanbied kan je dat eigenlijk ook niet weigeren 0,5 – 0,5.
 
Ilias maakte van zijn tegenstander Daan een figurant, met een mooie combinatie won Ilas een paard tegen 2 pionnen, in het eindspel offerde Ilias nog een pion en gaf zelfs zijn paard om hem vervolgens keurig mat te zetten!! Proficiat! 1,5 – 0,5. Peter legde zijn tegenstander Pieter zijn wil op en had zowel ruimte als tijd voordeel, langzaam met kleine zetjes wist Pieter zich hier uit te ontworstelen en liet zien dat hij ook schaken kan, het voordeel was inmiddels verdwenen en het remise aanbod werd aangenomen 2 – 1. Alle ogen waren nu gericht op Martijn die in Lennart een oude bekende trof, het bleef tot het eind toe een lastige stelling die uiteindelijk uitgevluggert werd, Lennart bleek hier iets behendiger in 2-2.
 
Een domper voor Santpoort nu moest er gevluggert worden, voordeel was wel dat door de overwinning van Ilias aan bord 2 een gelijkspel genoeg voor Santpoort om door te gaan.
Een fantastisch schouwspel volgde Peter had als eerste zijn tegenstander op de knieeen 1-0, daarna volgde al snel Martijn die de Dame van Lennart met een paardvork van het bord sloeg 2-0, ook Ilias was ongenaaktbaar en liet Daan onnieuw in het stof bijten 3-0, hierop besloot Piet maar remise aan te bieden 3,5 – 0,5. Een fantastische prestatie die smaakt naar meer, gefeliciteerd!

Geef een reactie