Schaakclub Santpoort

Op zaterdag 4 oktober 2003 organiseerden de 3 gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk weer de jaarlijkse schaak3kamp. Dit jaar was het stadhuis van Heemskerk het strijdtoneel, waarbij gespeeld werd door zo’n 80 volwassenen en 45 regionale jeugdspelers. Van schaakclub Santpoort was met name de jeugd ruim vertegenwoordigd, bij de senioren moesten slechts Mister Santpoort en ondergetekende de club eer verdedigen..

Na een lange inspannende strijd bleek dat schaakclub Santpoort de hooggespannen verwachtingen voor wat betreft de talentvolle jeugdafvaardiging volledig waar kon maken. De hoogste jeugdgroep werd in twee groepen verdeeld waarbij zowel Ilias als Nathalie op de 1-e plaats beslag legden en Navarone goede 2-e werd.

In de barrage die volgde voor de nummers 1 en 2 uit beide groepen, streek Ilias met de eer en werd uiteindelijk met een 100% score 1-e, Nathalie werd 2-e, terwijl Navarone helaas net buiten de prijzen viel met een 4-e plek. In een andere jeugdgroep viel ook een opmerkelijk succes te noteren, Christiaan van Buuren won al zijn partijen en mocht zijn 1-e schaaktrofee huiswaarts nemen. Ook de andere deelnemende jeugdspelers hebben goed gescoord en konden tevreden zijn met een leerzame schaakdag, waarbij ook de nodige gezelligheid niet ontbrak.

Bij de senioren was er matig succes, mede doordat in relatief hoge groepen strijd geleverd worden vanwege het geringe aantal aanmeldingen uit Velsen.

Er zat dit jaar geen eindoverwinning in voor de gemeente Velsen. Nadat de percentuele scores van alle deelnemende spelers opgeteld werden bleek dat de gastheer van de volgende editie, Beverwijk, de beker met de grote oren een jaar mag koesteren.

Al met al een leuke schaakdag met de aantekening dat we volgend jaar natuurlijk rekenen op een grotere deelname van de senioren.

Epco

Geef een reactie