Schaakclub Santpoort

Op de koude zaterdagmiddag 2 februari stond er voor diverse leden van Schaakclub Santpoort een bezoekt aan de brouwerij van Santpoorts bier op het programma. Santpoorts bier sponsort altijd het kroeglopertoernooi in de feestweek met diverse heerlijke flessen bier. En wij waren ondertussen wel benieuwd geworden hoe en waar dat gele goud nou wordt gebrouwen. De delegatie bestond uit Rob de R, Martijn, Rob B, Bas, Daan, Leo, Henk, Mick, WL, Menno en Hans.

Het arrangement bestond uit een korte uitleg over Santpoorts bier, de brouwerij en het materiaal. Vervolgens begonnen we met het proeven van 5 verschillende bieren van Santpoorts bier en ieder biertje werd vergezeld door een korte uitleg van de brouwers en een bijbehorend stukje vlees van de BBQ. In volgorde kwamen voorbij: kersfris bier (IPA-achtig), Santpoorts goud (blond), een dubbelbock, een trippel en een quadruppel. Dat de heren van Santpoorts bier weten wat ze doen bleek wel uit het lekkere bier en de goede combinaties met het vlees van de BBQ. Complimenten hiervoor!

Maar natuurlijk moest er ook nog geschaakt worden! Om het ratingverschil tussen de hoogste en laagste (676 punten) iets te compenseren werd er een snelschaaktoernooi met voorgift gespeeld. Dit houdt in dat de sterkere schaker op basis van het ratingverschil materiaal inlevert of dat de andere schaker met 2 zetten achter elkaar mag beginnen. Zo moest Daan het opnemen tegen Rob B zonder Pb1 en Lc1 en uiteindelijk ook afleggen en won broer Bas wel tegen Rob B met hetzelfde materiaalverschil. 

De grote verrassing van het toernooi werd Menno die samen met WL en Martijn op 8,5 uit 11 eindigde! Maar voor alle andere schakers was de avond ook erg geslaagd!

Wat mij betreft gaan we komend seizoen weer op bezoek bij de heren van Santpoorts bier!

Hans

Geef een reactie