Op De Beekvliet worden nu alweer voor het zesde jaar de schaaklessen verzorgd door SC Santpoort. Verschillende trainers gingen hun voor maar dit jaar krijgen de kinderen les van Bas en Sjoerd Haver. Dat de schaaklessen hun vruchten afwerpen blijkt wel uit de resultaten van de leerlingen de afgelopen jaren. Vorig jaar werd De Beekvliet kampioen van Velsen en mocht daarna naar het Noord-Hollands en later zelf naar het NK schoolschaken. Hoewel 3 van de 4 teamleden inmiddels op de middelbare school zitten, wilden we met een sterk verjongd team natuurlijk wel de titel verdedigen en later op het Noord-Hollands kampioenschap kijken hoever deze jonkies zouden komen. Maar helaas werd er dit jaar geen kampioenschap van Velsen gespeeld. Door de goede resultaten van De Beekvliet de afgelopen jaren, kreeg school gelukkig een vrijplaats toegewezen voor het Noord-Hollands kampioenschap dat op zaterdag 12 maart werd gehouden in Krommenie.

Louis, Wouter, Romijn, Lucas en Daan hebben daar echt hun beste beentje voor gezet. Van te voren wilden we in ieder geval onze vrijplaats waar maken door op z’n minst in de middenmoot te eindigen. De eerste ronde mochten we meteen tegen de kampioen van vorig jaar. De samenstelling van dit team was ongewijzigd en we verloren wel (1-3), maar niet kansloos. De volgende rondes wisten ze 4x te winnen en speelden 2x remise. Na zeven rondes moest onze bord 1 speler Louis na 7 uit 7 te hebben gescoord, helaas weg maar Wouter doorgeschoven van bord 2 heeft hem keurig vervangen en met 2 uit 2 de laatste 2 rondes op het eerste bord prima gepresteerd. Ronde 8 eindigde in remise maar ronde 9 werd weer gewonnen waarna we ons met 13 matchpunten terugvonden op de 2de plaats.

Een zeer knappe prestatie van de mannen die niet alleen beloond werd met een grote mooie beker maar ook met een uitnodiging voor het Nederlands kampioenschap schoolschaken dat op twee zaterdagen gespeeld wordt in Nijmegen.