Vrijdag 27 maart is in de Veste onder leiding van Eddy Sibbing een schaaktrainerscursus van start gegaan. Onder de 15 cursisten bevinden zich 6 leden van schaakclub Santpoort. Heuglijk feit is dat 4 van hen nog jeugdlid zijn. Hieruit blijkt dat zij graag hun schaakkennis willen overdragen aan nieuwe jeugdleden.

Deze praktische cursus is bedoeld voor schakers (ook beginnende schakers) die enig houvast willen hebben bij de speltechnische begeleiding van schakende kinderen. Cursisten leren met name te werken met stap 1 van de Schaakmethode van Brunia / van Wijgerden. Naast een toelichting op doelen en uitgangspunten voor de schaaktraining krijgen de cursisten eenvoudige tips en vuistregels voor de opbouw van een groepstraining en de individuele begeleiding van kinderen. Via enkele praktijkopdrachten worden de deelnemers gestimuleerd bij een club of school met kinderen aan de slag te gaan.

De cursus omvat vijf lesavonden van 3 uur en wellicht heeft Schaakclub Santpoort aan het einde van de cursus nog meer gediplomeerde schaaktrainers onder de leden.