Schaakclub Santpoort

Dinsdag 1 november van 20.15 tot 22.45 zal Peter de Roode een schaaktraining verzorgen.

En geloof mij, je zult verrast zijn!

Nu laat ik Peter de Roode aan het woord:
“De opzet van de avonden wil ik langs een vast patroon behandelen:

1. Analyse van een stelling (iedereen krijgt individueel de gelegenheid om een stand zo goed mogelijk te doorgronden en schrijft op wat men denkt, ziet of vermoedt wat er aan de hand is) Daarna bespreek ik de stelling en bespreken we niet alleen de uitkomsten van de deelnemers maar laat ik ook zien hoe achtereenvolgens: een grootmeester, een meester, een hoofdklasser, een 1800 en een 1600 en een 1400 speler over dezelfde stand dachten)

2. Bespreking thema; Ik behandel eerst het thema daarna moet men zoeken waar in de partij het thema had toegepast kunnen worden.

3. Een openingsidee

4. Een eindspelstand

Het geheel zal ik vanaf nu steeds begeleiden met een beamer en laptop zodat we heel snel van stelling kunnen wisselen en dus meer kunnen doen in dezelfde tijd.”

Tot dinsdag 1 november!

Geef een reactie