Schaakclub Santpoort

Vol goede moed trokken Leo en ondergetekende afgelopen vrijdag richting Zwolle voor het Windesheim-toernooi. Als opening kozen we voor een paar Palmpjes op de Grote Markt, onder het mom van “een goede voorbereiding is het halve werk”. Aan het toernooi deden ook een flink aantal Deense studenten mee, waardoor we beiden vrijdag onze eerste interland speelden, waarbij Peter meer succes had als Leo.

De volgende ochtend om 9 uur het vervolg, waarbij Peter zijn zegereeks voortzette en Leo helaas weer verloor. ’s Middags beiden een overwinning waardoor onze vooraf gestelde doelstelling nog binnen handbereik bleef (Peter: min. 3,5 uit 6, Leo: 2 uit 6). Zaterdagavond een bye genomen om ons in “de eetkamer van Westerbork” goed voor te bereiden op de laatste dag. Tijdens het uitkiezen van het menu, nog even contact gehad met onze onvolprezen webmaster, waarbij de melding van de overwinning van het eerste het diner nog beter deed smaken.
Terug in het huisje, nog even voetbal kijken. Dat wil zeggen, de mannen waren toch wel moe, dus van het schaken en voetbal hebben we niet veel meekregen. Meegebrachte schaakborden, -stukken, -klokken en mini-computers voor een nachtelijke analyse bleven dus in de tas.

Zondagochtend was het weer vroeg, maar dat gold niet alleen voor ons, want om 9.00u was de zaal nog half leeg. Peter had al eens zijn blik op de 1e prijs van 300 Euro laten vallen, en dat was niet bevorderlijk voor het resultaat. De ochtend een remise, waar er ook niet veel meer inzat, om het toernooi te besluiten met een nederlaag, daar waar het dubbeltje helaas net de verkeerde kant op viel. Leo speelde ’s ochtends ook gelijk en sloot vervolgens af met een mooie overwinning.

Al met al een weekend voor herhaling vatbaar, waar we naast een hoop gezelligheid onze doelstelling overtroffen hebben. Voor de schaaktechnische analyses verwijs ik jullie naar het volgende clubblad.

Geef een reactie